De rol van AI en ETFs in Bitcoin's 10-jarige 'Goudkoorts'

FFrits 5 maart 2024 07:01

MicroStrategy CEO Michael Saylor voorspelt een tien jaar durende 'goudkoorts' voor Bitcoin, aangedreven door de lancering van Spot Bitcoin ETFs en de opkomst van AI. Hoe zal deze groeiende institutionele adoptie en de AI-revolutie de toekomst van Bitcoin vormgeven?

Spot Bitcoin ETFs ontketenen 'goudkoorts'

MicroStrategy CEO Michael Saylor is bijzonder optimistisch over Bitcoin sinds de lancering van Spot Bitcoin ETFs. Hij gelooft dat deze innovatie heeft geleid tot een 10 jaar durende 'goudkoorts' voor Bitcoin, waardoor de interesse en adoptie van de cryptocurrency aanzienlijk zullen toenemen. Saylor deed deze voorspelling tijdens de Bitcoin Atlantis-conferentie, waar hij de groeiende institutionele adoptie van Bitcoin benadrukte.

10 jaar 'goudkoorts' voor Bitcoin

Saylor is van mening dat Bitcoin zich momenteel in een tijdperk van 'goudkoorts' bevindt. Dit tijdperk begon volgens hem in januari 2024 en zal doorgaan tot november 2034. In deze periode wordt een explosieve groei en adoptie van de cryptocurrency verwacht, vooral door institutionele investeerders. Tegen het jaar 2035 zal volgens Saylor 99% van alle Bitcoin in omloop zijn.

Institutionele adoptie van Bitcoin nog maar net begonnen

Saylor merkt op dat we nog maar aan het begin staan van de institutionele fase van Bitcoin's adoptie. Op dit moment hebben slechts 10 tot 20% van de geïnteresseerde investeerders toegang tot de Spot Bitcoin ETFs. Dit percentage zal naar verwachting stijgen tot 100% zodra banken en institutionele 'wirehouses' ook handel in Bitcoin gaan aanbieden. Dit zal leiden tot aanzienlijke investeringen in de cryptocurrency.

AI kan de vraag naar Bitcoin verhogen

Naast ETFs ziet Saylor ook een cruciale rol voor artificiële intelligentie (AI) in de groei van Bitcoin. Volgens hem neemt de vraag naar Bitcoin toe als er een behoefte is aan zaken zoals watermerken, tijdstempels of cryptografische handtekeningen - allemaal mogelijk gemaakt door Bitcoin als een 'systeem van waarheid'. Door deze factoren verwacht hij dat AI de vraag naar Bitcoin, en uiteindelijk de koers, zal verhogen.

Saylor merkt ook op dat de groeiende focus op AI de aandacht kan verplaatsen van de klimaatimpact van Bitcoin naar de impact van AI. Met andere woorden, de energie- en waterverbruiksproblemen die voorheen aan Bitcoin werden toegeschreven, kunnen nu worden gezien als uitdagingen voor AI. Dit kan gunstig zijn voor het imago van Bitcoin in termen van zijn milieueffecten.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, is er een exclusieve deal tussen Newsbit en Bitvavo. Lezers krijgen een welkomstcadeau van 20 euro en betalen geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Een uitstekende kans om de wereld van Bitcoin en andere cryptocurrencies te verkennen zonder hoge kosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.