De toekomst van telecom: AI, hologrammen en het einde van smartphone-apps

FFrits 27 februari 2024 16:32

Volgens de CEO van Deutsche Telekom, Tim Hoettges, staan we aan de vooravond van een technologische revolutie. Smartphone-apps en fysieke interactie zullen plaatsmaken voor AI-diensten en hologrammen. Is dit de realiteit van de nabije toekomst of slechts futuristische fantasie?

AI vervangt smartphone-apps en fysieke interactie

In een prikkelende toespraak tijdens het Mobile World Congress 2024 heeft Tim Hoettges, CEO van Deutsche Telekom, een gedurfde voorspelling gedaan. Volgens Hoettges zullen smartphone-apps en fysieke interactie op grote schaal plaatsmaken voor AI-diensten. Hoettges gelooft sterk in de kracht van AI en ziet dit als de toekomst van technologie en communicatie.

Hologramtelefonie: de toekomst van communicatie

Het telecombedrijf is verder gegaan dan alleen voorspellingen. Deutsche Telekom heeft zelf een innovatief concept ontwikkeld, namelijk hologramtelefonie. Dit concept belooft een radicaal andere manier van communiceren, waarbij een speciale router de technologie ondersteunt. Dit zou een emotionele ervaring voor de gebruikers kunnen bieden met de mogelijkheid om producten semi-realistisch in 3D te zien.

Hoettges heeft aangekondigd dat Deutsche Telekom een deal heeft gesloten met partners zoals Qualcomm om een eigen Large Language Model (LLM) te ontwikkelen, specifiek gericht op telecombedrijven. De focus ligt hierbij op het midden- en kleinbedrijf (MKB), bedrijven die mogelijk niet de middelen hebben om zelf AI-toepassingen te ontwikkelen, maar wel gebruik willen maken van de oplossingen die Deutsche Telekom biedt.

AI-medewerkers leveren aanzienlijke besparingen op

Deutsche Telekom heeft al een voorsmaakje gegeven van de potentie van AI in hun bedrijf. Ze hebben diensten die normaal gesproken door een persoon worden uitgevoerd, vervangen door een AI-medewerker. Dit heeft geleid tot aanzienlijke besparingen binnen het bedrijf, met een verbluffende 1,5 miljoen euro die al is bespaard op een technische afdeling.

Hoettges' voorspellingen zijn gedurfd en innovatief, maar de vraag blijft of ze realistisch zijn. De komende vijf jaar zullen een cruciale testperiode zijn om te zien of deze visie van de toekomst werkelijkheid wordt. Is Hoettges de nieuwe Steve Jobs die de toekomst voorspelt, of is dit slechts een futuristische fantasie? Alleen de tijd zal het leren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.