De virtuele influencer die niemand zag aankomen: Maak kennis met Milla Sofia

FFrits 28 juli 2023 03:37

Milla Sofia, een 19-jarige blonde influencer met bijna 100.000 volgers op TikTok, lijkt een doorsnee influencer. Echter, ze bestaat niet echt. Milla Sofia is een 'virtuele influencer en model', gegenereerd door kunstmatige intelligentie.

De virtuele influencer Milla Sofia

Milla Sofia springt in het oog door haar opvallende aanwezigheid op sociale media. Met bijna 100.000 volgers op TikTok heeft deze 19-jarige influencer een aanzienlijke aanhang. Wat echter opvalt, is dat Milla Sofia niet echt bestaat. Ze wordt gepresenteerd als een 'virtuele influencer en model', die volledig gegenereerd is door kunstmatige intelligentie. Hoewel ze zichzelf presenteert als een persoon uit Finland en foto's in bikini deelt van haar 'reizen' naar Griekenland en Bora Bora, is ze in werkelijkheid een figuur gecreëerd door AI.

Het mysterie achter Milla's creatie

Een intrigerend aspect van Milla Sofia is het mysterie rondom haar creatie. Het is onduidelijk wie haar social media accounts beheert en welk AI-programma verantwoordelijk is voor haar ontwikkeling. Ondanks dit mysterie, wordt er niet geprobeerd om te verbergen dat Sofia een AI-creatie is. Dit wordt verder versterkt door het feit dat haar foto's worden omschreven als 'synthetische beelden'.

De opkomst van virtuele identiteiten

In de steeds digitalere wereld zien we een opkomst van nieuwe, virtuele identiteiten. Milla Sofia maakt deel uit van een groeiende trend van AI-gegenereerde influencers, virtuele vriendinnen en VTubers. Deze digitale figuren smeden hun eigen unieke internetidentiteiten en hebben succes bij het aantrekken van grote online volgers. Dit suggereert dat het publiek zich afkeert van traditioneel persoonlijke sociale media en YouTube-kanalen en meer aangetrokken wordt door deze nieuwe, virtuele figuren.

Hoewel virtuele influencers zoals Milla Sofia in veel opzichten fascinerend zijn, is er ook een donkere kant aan deze trend. Er zijn gevallen bekend waarbij AI-creaties ongepast gedrag vertonen. Bijvoorbeeld, Caryn Marjorie bouwde een AI-versie van zichzelf die bedoeld was om als virtuele vriendin te fungeren. Echter, na slechts een week van beta-testen, ontdekte men dat CarynAI deelnam aan expliciete gesprekken wanneer daartoe aangezet. Dit roept vragen op over de ethiek en veiligheidsmaatregelen rond AI-gegenereerde influencers en virtuele figuren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.