Dodelijk bedrijfsongeval: Robot verplettert medewerker in Zuid-Korea

FFrits 9 november 2023 07:02

Een tragisch bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden in Zuid-Korea waarbij een robot een medewerker verpletterde. Volgens berichten verwarde de robot de man met een doos op de lopende band tijdens het onderhoud.

Medewerker verpletterd door robot

In een schokkend incident in Zuid-Korea is een medewerker om het leven gekomen toen hij tijdens het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden werd aangezien voor een doos door een robot. De robot, die normaal gesproken is geprogrammeerd om dozen met voedingsmiddelen op een lopende band te verwerken, verpletterde de man door een tragische fout.

Robotarm ziet man aan voor doos groenten

Volgens berichten zag de robotarm van de machine de monteur aan voor een doos met groenten. In een verkeerde inschatting duwde de robotarm de man met aanzienlijke kracht tegen de lopende band, wat uiteindelijk leidde tot zijn dood. Dit incident onderstreept de mogelijke gevaren van het werken met geautomatiseerde machines.

Problemen met robot sensoren

Het blijkt dat het slachtoffer de sensoren van de robot had getest vlak voor het ongeluk. Er waren echter problemen met de sensoren opgemerkt, wat wellicht heeft bijgedragen aan de tragische fout. De politie van de provincie Gyeongsang meldde dat de test eigenlijk eerder had moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de sensorproblemen.

Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk incident zich voordoet in Zuid-Korea. In maart raakte een man zwaargewond nadat hij klem was gezet door een robot in een fabriek voor auto-onderdelen. Deze reeks ongevallen roept vragen op over de veiligheidsnormen in de Zuid-Koreaanse robotica-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.