Eerste huwelijk met een AI-gemaakt hologram in Rotterdam

FFrits 30 november 2023 12:47

Een Spaanse vrouw zal als eerste persoon ter wereld in Rotterdam trouwen met een door kunstmatige intelligentie gemaakte holografische partner. Dit opmerkelijke huwelijk maakt deel uit van een kunstproject dat de grenzen tussen AI en het menselijk leven wil herdefiniëren.

Een historische trouwdag op komst

Alicia Framis, een vrouw uit Barcelona, zal geschiedenis schrijven door als eerste persoon ter wereld te trouwen met een door artificiële intelligentie gemaakte holografische partner. De charmante partner, genaamd AlLex, is een hologram van een man, getraind op basis van Framis' eerdere relaties. Deze historische bruiloft zal plaatsvinden in de zomer van 2024, in het Museum Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Dit unieke huwelijk is niet alleen een persoonlijke mijlpaal voor Framis, maar het is ook een integraal onderdeel van haar kunstproject 'The Hybrid Couple'. Dit baanbrekende project streeft ernaar om de grenzen tussen kunstmatige intelligentie en het menselijk leven te herdefiniëren. De bruiloft zal de eerste artistieke performance van het project zijn, waarbij Framis zelf de jurken van de bruid en de genodigden heeft ontworpen. Er zal ook een speciaal moleculair banket worden geserveerd, bereid voor zowel de familie van haar holografische echtgenoot als de menselijke gasten.

Na de bruiloft plant Framis een internationale huwelijksreis. Maar dit is niet zomaar een gewone huwelijksreis, het is een belangrijk onderdeel van haar onderzoek naar de relaties tussen mensen en intelligente hologrammen. Met deze reis wil ze nabootsen hoe intieme relaties en emoties in verschillende situaties met machines zouden zijn. Het is een dappere poging om menselijke intimiteit met AI te verkennen.

Een hypotheek voor een holografische partner

Framis denkt al aan haar volgende project: het mogelijk maken om een holografische partner te kopen, vergelijkbaar met het afsluiten van een hypotheek. Ze vindt het fascinerend hoe we een hypotheek kunnen krijgen om een auto te kopen, en nu zouden we er een kunnen hebben om een holografische partner te kopen. Deze uitvinding zou een revolutie kunnen betekenen in de manier waarop we relaties aangaan en onderhouden.

Oplossing voor eenzaamheid: een holografische partner

Behalve een intrigerend concept, kan een holografische partner een praktische oplossing bieden voor eenzaamheid onder singles. De door AI gecreëerde partner kan op elk moment van de dag met je praten en interactie hebben, waardoor je altijd gezelschap hebt. Omdat de holografische partner door AI wordt gemaakt, is er veel maatwerk mogelijk qua uiterlijk, persoonlijkheid, interesses, etc. Je zou je perfecte match kunnen samenstellen.

Betaalbare AI-technologie dankzij hypotheekmodel

Als je een holografische partner in termijnen zou kunnen betalen, zoals bij een hypotheek, zou dit de technologie veel toegankelijker kunnen maken. Het zou veel meer mensen in staat stellen om te genieten van het gezelschap van geavanceerde robots en AI-systemen, die op dit moment voor velen onbetaalbaar zijn. Dit zou een nieuwe golf van technologische inclusiviteit en verbondenheid kunnen betekenen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.