Elon Musk's AI-startup op jacht naar miljarden investeringen

FFrits 28 januari 2024 07:01

Elon Musk's AI-startup, xAI, zou gesprekken voeren voor investeringen van 6 miljard dollar, met als doel de concurrentie aan te gaan met OpenAI, het bedrijf achter de populaire chatbot ChatGPT.

Investeringen sturen AI-competitie

Elon Musk's startup, xAI, is in gesprekken voor een massale investering van 6 miljard dollar. Dit is een strategische zet om de concurrentie aan te gaan met OpenAI, het bedrijf achter de bekende chatbot ChatGPT. Het doel is om met deze substantiële investering een voorsprong te krijgen in de wereld van de artificiële intelligentie.

Grok: Musk's AI-chatbot

In het hart van xAI's oplossingen ligt een chatbot genaamd Grok. Grok is uniek omdat het gebruik maakt van data die wordt aangeleverd door het socialemediaplatform X, dat ook eigendom is van Musk. Deze integratie stelt Grok in staat om verbeterde interactie en functionaliteit te bieden aan gebruikers van het platform X.

Volgens berichten is xAI actief op zoek naar financiering en heeft het verschillende partijen benaderd, waaronder rijke individuen en investeerders. Daarnaast heeft het bedrijf ook contact gezocht met staatsinvesteringsfondsen in het Midden-Oosten. Dit toont aan dat het bedrijf een brede strategie hanteert om zijn financieringsdoelen te bereiken.

xAI's ambitieuze waarderingsdoel

Met een doel van 6 miljard dollar aan investeringen, mikt xAI op een totale waardering van tussen de 15 miljard en 20 miljard dollar. Dit is een ambitieus doel, dat de hoge verwachtingen van het bedrijf en de potentie van AI op de markt onderstreept.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.