FraudGPT: De nieuwe AI-gedreven tool voor cybercriminelen

FFrits 26 juli 2023 22:16

FraudGPT, een abonnementsgebaseerde AI-gedreven chatbot ontworpen voor cybercriminelen, is te koop op Dark Web-marktplaatsen en Telegram. Deze chatbot kan diverse functies uitvoeren om phishing-campagnes en oplichting succesvol te lanceren.

FraudGPT: De nieuwe tool voor cybercriminelen

FraudGPT is een nieuwe speler op de Dark Web-markt. Deze AI-gedreven chatbot, ontworpen voor cybercriminelen, is in abonnementsvorm te koop. De chatbot kan diverse functies uitvoeren die cybercriminelen helpen bij het uitvoeren van hun illegale activiteiten. Zo kan FraudGPT helpen bij het opzetten van phishing-campagnes en scams. Hierdoor is het een aantrekkelijk hulpmiddel voor cybercriminelen die op zoek zijn naar manieren om hun activiteiten te automatiseren en efficiënter te maken.

FraudGPT is niet alleen beschikbaar op de Dark Web-marktplaatsen, maar ook op Telegram. De prijzen voor deze geavanceerde tool beginnen bij $200 per maand. Voor degenen die zich voor langere tijd willen verbinden, is er een jaarabonnement beschikbaar voor $1700. Dit maakt FraudGPT een potentieel winstgevende investering voor cybercriminelen.

Het gevaar van kwaadaardige AI-chatbots

De opkomst van kwaadaardige AI-gedreven chatbots zoals FraudGPT en WormGPT is een verontrustende trend in de cybercriminaliteitswereld. Deze tools stellen cybercriminelen in staat om hun activiteiten te automatiseren en hun slagingspercentage voor phishing-campagnes en oplichting te verhogen. Deze ontwikkeling onderstreept de noodzaak voor verbeterde beveiligingsmaatregelen en een grotere bewustwording rondom cyberveiligheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.