Frisse wind door Google Maps: Nieuwe AI-functies en Kaart Updates

FFrits 27 oktober 2023 07:28

Google Maps, de populaire navigatie-app, krijgt binnenkort een flinke update. Met een reeks nieuwe functies op het gebied van kunstmatige intelligentie, verbeterde kaartweergave en augmented reality, wil Google gebruikers een nog betere ervaring bieden.

Vernieuwde en verbeterde kaartweergave

De Google Maps-update brengt een flinke boost in de kaartweergave. Gebouwen worden realistischer weergegeven en de kleurenschema's krijgen een opfrisbeurt. Dit alles om de kaart voor gebruikers duidelijker en gemakkelijker te maken. Bijzondere vermelding verdient de verbeterde navigatie. Tijdens het rijden zal de app bij drukke kruispunten inzoomen om duidelijk aan te geven welke rijstrook je moet nemen. Deze updates worden in de komende maanden in twaalf landen gelanceerd, waaronder Nederland.

Google Maps tilt de Immersive View naar een hoger niveau. Met deze functie kun je steden in 3D bekijken, waarbij de beelden veranderen op basis van de tijd van de dag en het weer. Nu kun je ook je geplande routes in deze 3D-weergave bekijken, waardoor je een beter beeld krijgt van je route. Deze innovatie is te danken aan de toepassing van kunstmatige intelligentie en het combineren van Street View-beelden en luchtfoto's. De functie is nu live in steden als Amsterdam, Barcelona, Londen, en Los Angeles.

Stad ontdekken met de Lens

Google Maps brengt de wereld om je heen tot leven met de nieuwe Lens-knop. Deze knop, die te vinden is in de zoekbalk, maakt gebruik van AI en augmented reality om via de camera van je telefoon interessante bezienswaardigheden te tonen. Of je nu op vakantie bent of je eigen stad opnieuw wilt ontdekken, de Lens-functie laat je verborgen juweeltjes zien. De functie is momenteel beschikbaar in meer dan 50 steden, waaronder Amsterdam, Berlijn, Rome en Brussel.

Google Maps wordt nog vriendelijker voor gebruikers van elektrische auto's. De app gaat nu meer informatie tonen over laadpalen en elektrische oplaadpunten. Je kunt zien of een laadstation geschikt is voor jouw auto, de laadsnelheid en zelfs wanneer het station voor het laatst is gebruikt, wat je helpt bij het plannen van je oplaadstops. Deze functie wordt deze week wereldwijd uitgerold.

Zoekfunctie met natuurlijk taalgebruik

Google Maps maakt zijn zoekfunctie menselijker en intuïtiever. Gebruikers kunnen nu met meer natuurlijk taalgebruik inspiratiesuggesties krijgen. Als je bijvoorbeeld zegt 'dingen om te doen in Amsterdam', zal Google Maps je een lijst met suggesties voor activiteiten en restaurants geven. De zoekfunctie wordt zo niet alleen een tool voor het vinden van specifieke locaties, maar ook een gids voor het ontdekken van nieuwe ervaringen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.