Gates Foundation investeert miljoenen in AI-echografie-uitbreiding van Philips

FFrits 7 november 2023 17:02

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft opnieuw financiering verstrekt aan Philips om de wereldwijde implementatie van AI-algoritmen in de Philips Lumify Handheld echografie-oplossing te versnellen. De totale investering van de stichting bedraagt nu 60 miljoen dollar.

Nieuwe financiering voor AI-echografie-oplossing

Philips heeft wederom succesvol financiering weten te verkrijgen van de Bill & Melinda Gates Foundation. Dit geld zal gebruikt worden om de wereldwijde implementatie van AI-algoritmen in de Philips Lumify Handheld echografie-oplossing te versnellen. Door dit partnerschap kan Philips zijn technologie nog effectiever inzetten, wat zal leiden tot betere zorgresultaten op mondiaal niveau.

AI vereenvoudigt training in echografie

Het gebruik van AI in de Philips Lumify Handheld echografie-oplossing helpt bij het vereenvoudigen van belangrijke metingen, waardoor de trainingsduur aanzienlijk wordt verminderd. Dit betekent dat gezondheidswerkers sneller kunnen leren omgaan met de technologie en deze in hun routinezorg kunnen integreren. Deze versnelde leercurve maakt de technologie toegankelijker, waardoor meer gezondheidswerkers kunnen profiteren van de voordelen ervan.

Totale investering Gates Foundation bereikt 60 miljoen

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft nu in totaal 60 miljoen dollar geïnvesteerd in de uitbreiding van AI-geleide echografie van Philips. Eerder had de stichting al een subsidie van ruim 15 miljoen dollar aan Philips verstrekt. Deze aanzienlijke investering onderstreept het vertrouwen in en de waarde van deze AI-geleide technologie.

Het doel van deze extra financieringsfase is om de inzet van de AI-ondersteunde tool in minderbedeelde gemeenschappen wereldwijd te ondersteunen. Zo is de technologie al met succes ingezet in Kenia, waar het heeft bijgedragen aan beter geïnformeerde besluitvorming bij de triage van zwangere vrouwen in landelijke gemeenschappen. Deze financiering zal het mogelijk maken om deze succesvolle inzet op te schalen en meer mensen wereldwijd toegang tot betere zorg te bieden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.