Getty Images introduceert AI-tool voor het genereren van foto's: Fotomodellen worden overbodig

FFrits 26 september 2023 09:57

Getty Images werkt samen met chipmaker NVIDIA aan een AI-tool waarmee gebruikers hun eigen foto's kunnen genereren. De AI is getraind met rechtenvrije foto's uit de Getty-beeldbank, waardoor de gegenereerde beelden geen auteursrechten schenden.

Innovatie in fotografie met AI

Getty Images, in samenwerking met chipmaker NVIDIA, heeft een AI-hulpmiddel ontwikkeld waarmee gebruikers zelf foto's kunnen genereren. De AI is getraind met rechtenvrije foto's uit de Getty-beeldbank. Het is een innovatieve stap op het gebied van fotografie en kunstmatige intelligentie.

Auteursrechtenvrije beelden met AI

Een belangrijk aspect van deze AI-tool is dat de gegenereerde beelden geen auteursrechten schenden. Dit wordt gegarandeerd doordat de AI alleen beelden gebruikt uit de creatieve beeldbank van Getty Images. Hierdoor kunnen bedrijven en individuen zonder zorgen nieuwe afbeeldingen maken.

Vermijden van deepfakes

Om ervoor te zorgen dat er geen misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van AI, zoals het creëren van deepfakes, gebruikt de tool geen nieuwsfoto's. Dit is een belangrijke stap in het waarborgen van de integriteit van de gegenereerde beelden en het voorkomen van de verspreiding van desinformatie.

Ter waardering van de bijdrage van de kunstenaars wordt een vergoeding gegeven aan degenen wiens beelden worden gebruikt om het AI-model te trainen. Dit is een mooie manier om de inspanningen en het talent van de kunstenaars te erkennen en te belonen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.