GitHub lanceert publieke bèta voor Copilot Chat AI

FFrits 20 juli 2023 18:47

GitHub gaat de bètafase in voor zijn nieuwe functie: Copilot Chat. Deze gebruiksvriendelijke chatbot is ontworpen om ontwikkelaars bij te staan in hun programmeerwerkzaamheden. De chatbot is een onderdeel van GitHub's Copilot X initiatief, dat eveneens andere geavanceerde functies zal bevatten.

Copilot Chat: de nieuwe functie van GitHub

GitHub heeft aangekondigd dat zijn nieuwe functie, Copilot Chat, nu beschikbaar is als een beperkte publieke bèta. Deze chatbot, vergelijkbaar met ChatGPT, is ontworpen om ontwikkelaars te ondersteunen bij hun programmeerwerk. De bèta zal beschikbaar zijn voor alle zakelijke gebruikers via Microsoft's Visual Studio en Visual Studio Code apps. De chatbot werd in maart aangekondigd als de hoeksteen van GitHub's Copilot X initiatief, een uitbreiding van de originele Copilot code-completion tool die geïntegreerd was met OpenAI's GPT-4 model.

Efficiëntie verhogen met Copilot Chat

Het hoofddoel van de Copilot Chat-tool is om ontwikkelaars tijd te besparen door hen in staat te stellen om enkele van de meest complexe taken uit te voeren met eenvoudige prompts. Gebruikers kunnen de GitHub Copilot Chat vragen om code te ontleden. Volgens GitHub is Copilot Chat contextueel bewust van de code die in de code-editor wordt getypt en eventuele foutmeldingen, wat het mogelijk maakt om de meeste relevante ondersteuning te bieden binnen een specifieke ontwikkelomgeving.

Belangrijkste kenmerken van Copilot Chat

Enkele van de belangrijkste kenmerken van GitHub Copilot Chat zijn het bieden van realtime begeleiding op maat voor specifieke programmeerprojecten, code-analyse die code-suggesties en complexe coderingsconcepten uitlegt, en 'eenvoudige troubleshooting' om mogelijke problemen te identificeren. Dit alles kan bijdragen aan een optimale gebruikservaring voor ontwikkelaars van alle niveaus.

Mario Rodriguez, GitHub's vicepresident van product, maakt in een blogpost enkele gedurfde claims over het potentieel van Copilot X om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen. Volgens Rodriguez stelt de software zelfs onervaren ontwikkelaars in staat om 'hele applicaties te bouwen of omvangrijke hoeveelheden code te debuggen in een kwestie van minuten in plaats van dagen'. Dit zou de efficiëntie vertienvoudigen: 'Dat betekent 10 dagen werk, gedaan in één dag. 10 uur werk, gedaan in één uur. 10 minuten werk, gedaan met een enkele prompt-commando.'

Copilot Chat is niet de enige functie die GitHub ontwikkelt voor het nieuwe Copilot X-systeem. Het bedrijf werkt ook aan het brengen van 'Hey, GitHub!' stem-naar-code interacties naar de software. GitHub geeft aan dat het de overige functies van Copilot X voorbereidt voor lancering, maar heeft nog geen exacte releasedatum aangekondigd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.