Google Assistent verbetert met toegevoegde AI-functies van Chatbot Bard

FFrits 5 oktober 2023 05:56

Google is van plan om enkele AI-functies van zijn chatbot Bard toe te voegen aan Google Assistent, zodat deze betere en persoonlijkere assistentie kan bieden. Gebruikers zullen binnenkort in staat zijn om hun camera en microfoon te gebruiken in combinatie met de Assistent, waardoor hun interactieve ervaring wordt verbeterd.

Nieuwe AI-functies voor Google Assistent

Google Assistent, de populaire stemgestuurde assistent van de techgigant, staat op het punt om nog slimmer te worden. Google voegt binnenkort de AI-functies van zijn chatbot Bard toe aan de Assistent, wat zou leiden tot een aanzienlijke verbetering van de gebruikerservaring. Deze functies zullen de Assistent in staat stellen om meer 'persoonlijke hulp' te bieden aan gebruikers, wat uiteindelijk moet leiden tot een betere interactieve ervaring.

Camera en microfoon integratie

Naast de toevoeging van nieuwe functies, zal de bijgewerkte versie van Google Assistent ook toegang hebben tot de camera en microfoon van de smartphones van gebruikers. Dit betekent dat gebruikers hun stem, maar ook hun camera, kunnen gebruiken om vragen te stellen en opdrachten te geven aan de Assistent. Hierdoor wordt de ervaring met de Assistent nog interactiever en boeiender.

Google heeft aangegeven dat de nieuwe AI-functies 'binnenkort' beschikbaar zullen zijn voor de eerste testers, te beginnen met de gebruikers van Google Pixel 8 en 8 Pro. Na deze initiële testfase zullen de functies ook worden uitgerold naar de Assistent-app op Android en iOS. Verdere details over wanneer de release voor alle gebruikers volgt, zijn op dit moment nog niet bekend.

De inspanningen van Google om zijn Assistent te verbeteren en slimmer te maken, staan niet op zichzelf. Andere techgiganten, zoals Meta en Microsoft, zijn ook druk bezig met de ontwikkeling van hun eigen AI-chatbots. Elk van deze bedrijven streeft naar het creëren van de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke virtuele assistent, wat resulteert in een verhitte race in de wereld van AI en chatbots.

Bard maakt gebruik van andere Google-diensten

Een belangrijke eigenschap van Google's chatbot Bard, die onlangs is toegevoegd, is het vermogen om informatie uit andere Google-diensten, zoals Gmail, Drive, Google Docs en Google Maps, te gebruiken om antwoorden te genereren. Dit vermogen stelt Bard in staat om relevantere en nauwkeurigere antwoorden te geven op vragen van gebruikers, wat bijdraagt aan de verbetering van de algehele gebruikerservaring.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.