Google Bard biedt nu kosteloos AI-gebaseerde afbeeldingen aan

FFrits 3 februari 2024 07:01

Google Bard, mogelijk binnenkort onder de naam Gemini, kan nu afbeeldingen genereren met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Dit markeert de eerste grote update van dit jaar, als onderdeel van Google's toegenomen focus op AI.

AI-afbeeldingen nu kosteloos met Google Bard

Google Bard, mogelijk binnenkort te hernoemen naar Gemini, heeft een nieuwe functie waarmee het nu afbeeldingen kan genereren met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Dit is een belangrijke nieuwe ontwikkeling, als teken van de toegenomen aandacht van Google voor AI dit jaar. Een uniek voordeel van Bard boven zijn concurrent ChatGPT is dat het genereren van afbeeldingen volledig gratis is bij Bard, terwijl je bij ChatGPT een betaald abonnement nodig hebt.

Hoewel het ongetwijfeld een spannende nieuwe mogelijkheid is, heeft het genereren van afbeeldingen met Bard een belangrijke beperking: het is alleen in het Engels beschikbaar. Dat betekent dat je zonder VPN niet je regio kunt veranderen en dus Bard alleen in het Engels commando's kunt geven. Als je bijvoorbeeld wilt dat Bard een afbeelding van een huilende panda met een ijsje in zijn hand genereert, zul je waarschijnlijk een VPN moeten gebruiken.

Het belang van prompts en begeleiding door Imagen 2

Om de afbeeldingsgenerator een handje te helpen, wordt het bijgestaan door Imagen 2. Gebruikers kunnen prompts schrijven om de soort afbeelding te bepalen. Google heeft zelfs een paar tips voor het maken van deze prompts. Je wordt aangeraden om je prompt te beginnen met woorden zoals 'draw', 'generate' en 'create', en te beschrijven welk type afbeelding je wilt, zoals fotorealistisch, cartoon-illustratie of houtskooltekening.

Het belang van gedetailleerde instructies bij het genereren van AI-afbeeldingen

Naast het type afbeelding, is het ook nuttig om te beschrijven wat het onderwerp is, wat het aan het doen is en wat de achtergrond mag zijn. Bijvoorbeeld, in plaats van simpelweg te vragen om een huilende panda met een ijsje, zou je kunnen zeggen 'Create a photorealistic image of a panda crying with an icecream in its paw on top of a mountain'. Deze gedetailleerde instructies kunnen leiden tot een meer nauwkeurige en bevredigende afbeelding.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.