Google Chrome introduceert drie nieuwe AI-functies

FFrits 25 januari 2024 07:02

Google Chrome heeft drie nieuwe AI-functies geïntroduceerd voor Mac en Windows-gebruikers: automatische tab-sortering, gepersonaliseerde thema's en een schrijfhulp. Deze functies zijn echter momenteel alleen beschikbaar in de VS.

Drie nieuwe AI-functies in Google Chrome

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor Chrome, die alleen nog maar beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten. In deze update zijn drie nieuwe AI-functies opgenomen: automatische tab-sortering, gepersonaliseerde thema's en een schrijfhulp. Met de automatische tab-sortering kan Chrome automatisch groepen tabbladen aanmaken en sorteren op basis van de geopende tabbladen. De gepersonaliseerde thema's en de schrijfhulp zijn innovatieve functies die de gebruikerservaring significant zullen verbeteren.

Automatische tab-sortering voor efficiëntie

Een van de nieuwe functies is de automatische tab-sortering. In het verleden moesten gebruikers hun tabbladen handmatig sorteren, wat tijdrovend kon zijn, vooral als er veel tabbladen open stonden. Met deze nieuwe functie kan Chrome nu automatisch groepen tabbladen voorstellen en maken op basis van de geopende tabbladen. Dit is vooral handig voor gebruikers die veel online winkelen, onderzoeken doen, reizen plannen of andere veelvoudige tabbladen open hebben staan.

Gepersonaliseerde thema's met AI

Een andere spannende functie is de mogelijkheid om gepersonaliseerde thema's te genereren met AI. Dit is vergelijkbaar met de AI-wallpapers van Android 14 en werkt op dezelfde manier: je voert simpelweg in wat voor thema je wilt, of het nu statisch of bewegend is, en Chrome genereert het als achtergrond voor je startscherm.

De derde nieuwe functie is een schrijfhulp, die in elk tekstvak kan helpen bij het opstellen van teksten. Door simpelweg met de rechtermuisknop te klikken en 'Help me schrijven' te selecteren, kan de AI je helpen bij het opstarten van je tekst. Dit kan een handige tool zijn voor mensen die moeite hebben met het beginnen van een tekst of die gewoon wat extra hulp kunnen gebruiken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.