Google en Universal Music: Aanval op AI en Copyright

FFrits 9 augustus 2023 11:02

Google en Universal Music Group, beiden gevestigd in Amsterdam, zijn een samenwerking aangegaan om de uitdaging van AI en 'deepfake' nummers aan te gaan. Ze willen copyright invoeren op de stem van artiesten en melodieën om zo tegengas te geven aan de opkomst van op AI gebaseerde muziek.

Samenwerking tegen AI en copyright schendingen

In een gezamenlijke poging om de opkomst van AI-gebaseerde 'deepfake' nummers tegen te gaan, hebben Google en Universal Music Group besloten samen te werken. Ze willen copyright invoeren op de stemmen van artiesten en melodieën. Dit is een poging om de groeiende trend van muziek die is gemaakt op basis van kunstmatige intelligentie en die zonder toestemming gebruik maakt van melodieën en zangstemmen, een halt toe te roepen.

De voorgestelde maatregelen hebben tot doel gebruikers die deze deepfake-nummers maken, ook rechten te laten betalen. Artiesten kunnen dan zelf toestemming geven voor het gebruik van hun stemmen en melodieën. Zo willen Google en Universal Music Group zowel de creativiteit als de rechten van de originele artiesten beschermen tegen ongeoorloofd gebruik door AI.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.