Google zet in op AI met lancering van 'Gemini' om voorsprong op concurrentie te behalen

FFrits 7 december 2023 07:02

Google zet een grote stap in de wereld van kunstmatige intelligentie met de lancering van 'Gemini', een technologie die het bedrijf helpt bij te blijven in de AI-race. Deze technologie, die de prestaties van de eigen chatbot Bard en andere diensten moet verbeteren, wordt gezien als het antwoord van Google op de succesvolle AI-chatbot 'ChatGPT' van OpenAI.

Lancering van Gemini door Google

De techgigant Google heeft 'Gemini' gelanceerd, een geavanceerde technologie die bedoeld is om de prestaties van hun eigen chatbot Bard en andere bekende diensten te verbeteren. De technologie, die kan omgaan met tekst, afbeeldingen, audio, video en programmeertalen, is een belangrijke stap voor Google in de AI-race. Echter, in zijn beginfase kan Gemini nog geen afbeeldingen genereren, in tegenstelling tot de betaalde versie van ChatGPT.

Belang van AI volgens Sundar Pichai

De CEO van Google, Sundar Pichai, benadrukt het belang van de overgang naar kunstmatige intelligentie (AI). Volgens Pichai is deze transitie de 'meest diepgaande in ons leven', groter dan eerdere verschuivingen naar mobiel of het internet. Hij maakt duidelijk dat Google een leidende rol wil spelen in deze ontwikkeling, ondanks eerdere inhaalslagen in de technologische race.

Google werd verrast door de succesvolle lancering van OpenAI's ChatGPT. Als reactie hierop lanceerde Google in allerijl hun eigen chatbot, Bard. Deze lancering ging echter niet zonder hobbels. Er zat een fout in de reclameboodschap van de chatbot, die het verkeerde antwoord gaf op een voorbeeldvraag. Dit kostte het bedrijf tientallen miljarden dollars op de beurs.

Verschillende versies van Gemini

Google lanceert meerdere versies van hun nieuwe technologie, Gemini. De 'pro' versie zal volgende week beschikbaar zijn voor consumenten in chatbot Bard, in eerste instantie alleen in het Engels. Volgens tests van Google zou deze versie beter moeten zijn dan de gratis versie van ChatGPT. Daarnaast is er ook een 'ultra' versie van Gemini, die volgens Google's tests zelfs beter presteert dan OpenAI's GPT4-technologie. Voorlopig wil Google deze versie echter eerst met een geselecteerde groep klanten en ontwikkelaars testen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.