Google's AI betreedt Android Auto en verbetert navigatie op Wear OS

FFrits 26 februari 2024 13:31

Google heeft zijn Android platform verrijkt met nieuwe functies, waaronder AI-integratie in Android Auto en verbeterde navigatie voor openbaar vervoer op je Wear OS-smartwatch. Ontdek hoe deze updates je dagelijkse leven zullen beïnvloeden.

Minder afleiding met Android Auto

Google heeft de AI-capaciteiten van Android Auto uitgebreid, wat moet bijdragen aan veiliger rijden. In plaats van volledige berichten te lezen, deelt de Google Assistent nu samenvattingen van binnenkomende berichten en drukke groepsgesprekken. De AI genereert ook snelle antwoorden, dus je hoeft niet zelf een bericht in te spreken. Je kunt ook gemakkelijk je verwachte aankomsttijd sturen of een gesprek starten met de afzender - allemaal met één klik.

Verbeterde OV-navigatie met Wear OS

Als je een Wear OS-smartwatch draagt en vaak met het openbaar vervoer reist, komen de nieuwe functies goed van pas. Je kunt nu direct instructies krijgen om de dichtstbijzijnde bushalte of het station te bereiken, rechtstreeks vanaf je smartwatch. De navigatie maakt gebruik van het kompas in je smartwatch, dus je hebt je telefoon niet meer nodig. Ook de vertrektijden van treinen, bussen en ander openbaar vervoer kun je nu vanaf je pols lezen.

Naast de AI-integratie in Android Auto en de verbeterde OV-navigatie met Wear OS, heeft Google tijdens het Mobile World Congress 2024 nog meer interessante Android-functies onthuld. Zo kunnen blinden en slechtzienden nu een door AI gegenereerde omschrijving van afbeeldingen beluisteren. Bovendien kunt u met Google Lens uw telefoon richten op bekende plaatsen en informatie over die locatie horen.

Google houdt niet op bij AI en navigatie. Wie vaak online werk van anderen moet nakijken, kan nu via Google Docs reageren met getekende notities - ideaal voor tablets of laptops met touchscreen. Spotify-gebruikers kunnen gemakkelijk de juiste speakers selecteren in hun slimme huis via de snelle instellingen. Gezondheidsdata van diverse apps en wearables kunnen nu samengevoegd worden in de FitBit-app via Health Connect. Je Wear OS-smartwatch biedt ook de mogelijkheid om gemakkelijk meer kaarten toe te voegen voor evenementen, vliegtickets of de QR-code van je sportschoolabonnement.

Slimme AI Gemini nu in berichten-app

Google's slimme AI, Gemini, is nu ook verwerkt in de berichten-app. Dit geeft je toegang tot de chatbot in deze app, die kan helpen met brainstormen, vragen beantwoorden of berichten opstellen. Dit is nog een voorbeeld van hoe Google's AI steeds meer verschillende functies op het Android-platform verbetert en verrijkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.