Het nieuwe tijdperk van AI-chatbots bij Meta: Ontmoet Meta AI, Emu en meer

FFrits 27 september 2023 21:22

Facebook's moederbedrijf Meta introduceert nieuwe AI-chatbots voor WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger. De chatbots zijn onderdeel van een grootse strategie, die ook augmented reality en AI-gestuurde functies omvat.

Presentatie van Meta AI

Tijdens een recent evenement, Meta Connect, heeft de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, Meta AI aangekondigd, een nieuwe AI-chatbot voor WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger. Deze chatbot, die werkt met het taalmodel Llama 2 van Meta en is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft's Bing, kan live op het web zoeken om antwoorden te bieden die in overeenstemming zijn met recente informatie. De virtuele assistent is ontworpen om te helpen bij het beantwoorden van allerlei vragen.

Emu: De afbeeldingengenerator

Afgezien van het beantwoorden van vragen, heeft Meta AI ook de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren op basis van tekstinvoer, een functie die vergelijkbaar is met programma's als Midjourney en DALL-E. Volgens Zuckerberg duurt dit proces slechts vijf seconden, aanzienlijk sneller dan andere programma's. Deze functie, genoemd Emu, zal worden gebruikt voor het genereren van unieke stickers in chatapps.

Naast Meta AI, zullen er in de nabije toekomst ook andere chatbots worden geïntroduceerd in de apps van Meta. Deze omvatten een kok-chatbot die helpt bij het koken, een reisassistent-chatbot, en chatbots die gebruikers aanmoedigen om te sporten. Beroemdheden zoals rapper Snoop Dogg, influencer Kendall Jenner en YouTuber MrBeast zijn ook omgebouwd tot AI-chatbots, waarbij ze interactieve avonturenspellen in tekst leiden.

Introductie van de nieuwe Quest 3-bril

Meta heeft ook zijn nieuwste mixed reality-bril, de Quest 3, onthuld. Deze bril, die zowel werkt met virtual reality (VR) als met augmented reality (AR), kan virtuele objecten in de echte wereld projecteren. In december zal de Quest 3 compatibel zijn met Xbox Cloud Gaming. De bril komt over twee weken uit in Nederland voor de prijs van 549 euro.

Zuckerberg heeft ook een nieuwe versie van Ray-Ban Stories aangekondigd. Deze slimme (zonne)bril, ontwikkeld in samenwerking met Ray-Ban, heeft een verbeterde 12-megapixel cameralens en kan nu ook livestreamen. De bril werkt ook samen met chatbot Meta AI, waardoor het mogelijk is om de bril te gebruiken om te communiceren met de AI, die vervolgens kan helpen bij het identificeren van gebouwen of het vertalen van teksten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.