Hoe AI 100 werkuren per jaar kan besparen

FFrits 30 september 2023 09:51

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft het potentieel om de Duitse economie een grote boost te geven door jaarlijks honderd werkuren per werknemer te besparen. Door de slimme toepassing van AI kunnen bedrijven hun productiviteit vergroten en zo hun concurrentievermogen verhogen.

AI bespaart werkuren en vergroot productiviteit

Uit een studie van IW Consult, uitgevoerd in opdracht van Google, blijkt dat de inzet van generatieve kunstmatige intelligentie de Duitse economie aanzienlijk kan ondersteunen. Door honderd werkuren per werknemer per jaar te besparen, kunnen bedrijven deze tijd elders en slimmer besteden, waarmee ze hun productiviteit en concurrentievermogen kunnen verhogen.

AI is niet alleen geschikt voor het automatiseren van taken, maar kan ook worden ingezet om werknemers te ondersteunen in hun werkzaamheden. Volgens de studie van IW Consult is er een groot potentieel voor AI, aangezien 70 procent van de werknemers de helft van zijn taken zou kunnen automatiseren met behulp van deze technologie.

Innovatie en digitale transformatie door AI

Het is niet genoeg om alleen de kanalen te digitaliseren; het is ook noodzakelijk om de brondata en de toepassing daarvan te digitaliseren. Innovatie van processen, mogelijk gemaakt door AI, kan bedrijven helpen om door de volgende digitale transformatie te komen en zo hun concurrentiepositie verder te versterken.

Bedrijfsleven moet AI omarmen voor economische boost

Volgens de onderzoekers van IW Consult is het van cruciaal belang dat minimaal de helft van het bedrijfsleven AI omarmt om de economie een boost te geven. Dit is geen kleine taak, maar het potentieel van AI voor zowel individuele bedrijven als de bredere economie is enorm.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.