Hoe AI de droom van een Rolex voor iedereen kan realiseren

FFrits 23 november 2023 07:01

Kunstmatige intelligentie (AI) maakt het onmogelijke mogelijk. Wat als je dure horloges als Rolex en Audemars Piguet voor een fractie van de prijs kunt krijgen? En niet zomaar een reproductie, maar een zelfgebouwd LEGO-meesterstuk. De technologie van de toekomst maakt deze droom wellicht werkelijkheid.

LEGO en luxe horloges: een droomcombinatie

De mogelijkheid van een succesvolle samenwerking tussen LEGO en high-end horlogemerken is al een tijdje een droom van velen. En dankzij het TikTok-kanaal aiSlides, hebben we nu een eerste blik op hoe dit eruit zou kunnen zien. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, is aiSlides erin geslaagd om realistische beelden te genereren van hoe deze horloges eruit zouden kunnen zien als ze van LEGO waren gemaakt. Het resultaat is verbluffend en het idee maakt de dure horlogewereld toegankelijker voor iedereen.

AI's verbazingwekkende nauwkeurigheid

Het vermogen van AI om complexe objecten nauwkeurig na te bootsen is werkelijk verbazingwekkend. In dit geval heeft de AI de uitdaging aangenomen om de iconische Rolex DayDate en de Royal Oak van Audemars Piguet na te maken. En niet zomaar een reproductie, maar een volledig van LEGO gemaakte versie van deze horloges. Van de stalen behuizing tot de diamant bezette details, de AI heeft elk element met uiterste precisie nagemaakt.

Het idee van een samenwerking tussen LEGO en luxe horlogemerken is niet onopgemerkt gebleven. De reacties online, met name op Instagram, zijn overwegend positief. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat een dergelijk product meteen zou uitverkopen. Dit toont aan hoe enthousiast mensen zijn over de mogelijkheid om een betaalbare, zelfgebouwde versie van hun favoriete luxe horloge te bezitten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.