Hoe AI de gameontwikkeling bij EA revolutioneert

FFrits 9 maart 2024 07:00

De CEO van Electronic Arts, Andrew Wilson, ziet de enorme potentieel van generatieve AI in de game-industrie. Hij gelooft dat het gebruik van AI de ontwikkeling van games efficiënter, leuker en winstgevender kan maken.

De impact van AI op gameontwikkeling

Tijdens de recente Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference sprak Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, over de kansen die hij ziet in generatieve AI voor de game-industrie. Volgens Wilson kan AI de ontwikkeling van games aanzienlijk efficiënter en winstgevender maken. Hij legt hierbij vooral de nadruk op de financiële voordelen van deze snelgroeiende technologie.

AI versnelt de bouw van in-game elementen

Wilson gaf aan dat het in het verleden tot wel zes maanden kon duren om een in-game stadion te bouwen. Met het gebruik van AI in de ontwikkelingsprocessen is dit drastisch veranderd. Volgens hem heeft AI het ontwikkelingsproces in de afgelopen twaalf maanden zo erg versneld dat het nu maar zes weken zou duren om een stadion te bouwen. Dit illustreert de enorme efficiëntieverhoging die AI kan bieden.

Ambitieuze doelstellingen voor de toepassing van AI

Met de hulp van AI hoopt Wilson dat de gameontwikkeling binnen Electronic Arts in de komende vijf jaar 30% efficiënter wordt. Bovendien voorziet hij een stijging van het aantal spelers met 50% en verwacht dat spelers 10 tot 20% meer geld gaan uitgeven aan EA-games. Dit zijn ambitieuze doelstellingen die, indien bereikt, een aanzienlijke verbetering van de bedrijfsprestaties zouden betekenen.

Volgens Wilson is AI veel meer dan alleen een technologische vooruitgang - het is een kans die miljoenen waard is en die de huidige groei van de industrie zou kunnen stimuleren. Bovendien ziet hij AI als een hulpmiddel om het werkplezier van gameontwikkelaars te verhogen. Met AI kunnen ontwikkelaars zich namelijk meer richten op de leuke aspecten van de ontwikkeling, omdat het de meer tijdrovende en minder leuke taken kan overnemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.