Hoe een AI-start-up in 7 maanden 150.000 dollar verdiende

FFrits 18 oktober 2023 23:11

Twee vrienden lanceerden in maart een start-up met behulp van ChatGPT zonder startkapitaal. Binnen zeven maanden verkochten ze hun bedrijf, DimeADozen, voor 150.000 dollar. Ontdek hoe deze AI-tool ook voor jou een passief inkomen kan genereren.

Van idee naar lucratieve verkoop

Startkapitaal is niet altijd een noodzaak voor succes in de bedrijfswereld. Met behulp van de AI-tool ChatGPT hebben twee vrienden, Sal Aiello en Monica Powers, in maart een bedrijf genaamd DimeADozen opgericht. Ze hadden slechts 200 dollar, een idee en vier dagen tijd nodig om dit te realiseren. Tot hun verbazing konden ze het slechts zeven maanden later al voor 150.000 dollar verkopen.

Aiello en Powers zagen in ChatGPT een waardevol hulpmiddel om potentiële passieve inkomstenpitches te ontwikkelen. Ze gebruikten de AI om marktonderzoek uit te voeren en te bepalen of er überhaupt een markt voor hun idee bestond. Deze ervaring op zichzelf was al waardevol. Het hielp hen namelijk om te ontdekken welke prompts de beste antwoorden opleverden. Met deze inzichten hebben ze vervolgens DimeADozen gelanceerd, een onderzoekstool die je vertelt of jouw business-idee levensvatbaar is of niet.

Verkoop van DimeADozen

Binnen vier dagen was de website van DimeADozen up and running, met slechts 185 dollar aan opstartkosten. In de daaropvolgende zeven maanden maakten Aiello en Powers een pure winst van 66.000 dollar. Als gevolg hiervan beschreven ze hun bedrijf als een 'echte geldmachine'. Vorige maand besloten ze echter om DimeADozen te verkopen voor een bedrag van ongeveer 150.000 dollar. Hierdoor kunnen ze zich nu richten op het ontwikkelen van nieuwe projecten voor passief inkomen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.