Hoe kunstmatige intelligentie de kosten van animatiefilms drastisch kan verlagen

FFrits 9 november 2023 23:46

Voormalig Disney-topman Jeffrey Katzenberg stelt dat kunstmatige intelligentie de productiekosten van animatiefilms met wel 90 procent kan verlagen. Dit kan filmmakers echter ook voor nieuwe uitdagingen stellen.

Kunstmatige intelligentie vermindert productiekosten

Het gebruik van kunstmatige intelligentie kan de kosten van animatiefilmproductie drastisch verlagen, volgens voormalig Disney-topman Jeffrey Katzenberg. Hij beweert dat het maken van een topklasse animatiefilm in slechts 10 procent van de tijd zou kunnen worden voltooid die voorheen nodig was. Deze snellere productietijd kan echter zorgen voor nieuwe uitdagingen voor filmmakers.

AI kan leiden tot baanverlies in de filmindustrie

Met kunstmatige intelligentie kunnen verhalen voor films sneller worden bedacht en geanimeerd. Dit vermindert de noodzaak van grote teams van ontwerpers en scenarioschrijvers, maar kan ook leiden tot baanverlies in de industrie. Nieuwe technologieën brengen altijd veranderingen in de arbeidsmarkt met zich mee, en de filmindustrie is geen uitzondering.

AI versnelt transformatie in de filmindustrie

De overgang van fysieke media zoals dvd's naar streamingdiensten heeft de manier waarop filmstudio's geld verdienen sterk veranderd. Met de komst van AI, kunnen deze veranderingen nog sneller plaatsvinden. Filmstudio's moeten zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit om te overleven in het digitale tijdperk.

Ondanks de uitdagingen en veranderingen in de filmindustrie, blijven streamingdiensten zoals Disney Plus populair. Het aantal abonnees blijft groeien, gedeeltelijk dankzij de constante stroom van nieuwe content, zoals series en films. Dit bewijst dat er nog steeds een sterke vraag is naar kwalitatieve filmcontent, ondanks de veranderende productiemethoden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.