Hoe kunstmatige intelligentie je bijbaantje lucratiever kan maken

FFrits 29 juli 2023 16:51

Kunstmatige intelligentie (AI) is nog lang niet klaar om de meeste menselijke taken volledig over te nemen, maar het kan al wel bepaalde taken efficiënter en lucratiever maken. Dit komt vooral door de tijd die AI kan besparen. In dit artikel bespreken we hoe AI drie veelvoorkomende bijbaantjes kan verbeteren.

Tijd besparen met AI

Veel bijbaantjes hebben een beperkte hoeveelheid tijd die je eraan kunt besteden. Daarom is het besparen van tijd een grote winst. Sean Audet, een voedselfotograaf, gebruikt bijvoorbeeld generatieve AI-tools zoals ChatGPT om e-mails en bedrijfsplannen te schrijven. Hoewel de resultaten van AI-tools niet altijd perfect zijn en vaak nog moeten worden bewerkt, is het volgens Audet sneller dan het vanaf nul schrijven van meerdere alinea's.

Nicole Cueto, een PR-consultant uit New York, maakt gebruik van ChatGPT om haar te helpen bij haar bijbaan als reisagent. Door het gebruik van AI kan ze haar onderzoekstijd halveren, wat haar in staat stelt om meer klanten te bedienen en dus meer geld te verdienen. Ze gebruikt ChatGPT als een verfijnde versie van Google om reisroutes te genereren, die ze vervolgens verder onderzoekt en aanpast naar de specifieke wensen van haar klanten.

Nieuwe banen door AI

Hoewel AI in sommige gevallen menselijke banen kan vervangen, kan het ook nieuwe banen creëren. Een voorbeeld is de rol van content assistent. Deze professionals gebruiken chatbots om content te genereren voor blogs, nieuwsbrieven en social media posts, en controleren vervolgens de resultaten op fouten. Volgens experts kan dit soort werk tussen de $20 en $100 per uur opleveren.

Fotobewerking met AI

Sean Audet, die we al eerder noemden, gebruikt AI ook om zijn foto's te bewerken. Hoewel de technologie nog niet perfect is en hij nog steeds veel tijd moet besteden aan het oefenen met zijn AI prompts, denkt hij dat deze vaardigheden op de lange termijn lucratiever zullen zijn. Het gebruik van AI voor het bewerken van foto's is echter nog steeds beperkt, aangezien de technologie nog niet in staat is om aan de hoge eisen van professionele projecten te voldoen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.