Hogeschool VIVES omarmt toekomstige technologieën met nieuw AI-vak

FFrits 13 september 2023 21:12

Hogeschool VIVES in West-Vlaanderen heeft een stijging van 16 procent in studenteninschrijvingen ervaren dit jaar, met het opmerkelijke feit dat er een gloednieuw verplicht vak over opkomende technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie (AI) en Virtual Reality (VR) is geïntroduceerd.

Stijging in studenteninschrijvingen bij VIVES

Het nieuwe academische jaar aan de West-Vlaamse hogeschool VIVES is begonnen met een optimistische noot. De inschrijvingen van studenten zijn dit jaar met zestien procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Deze opwaartse trend is zichtbaar over alle campussen en studierichtingen van de hogeschool.

Een opvallende verandering in het nieuwe academische jaar is de introductie van een nieuw vak. Elke bachelorstudent, ongeacht hun studierichting, zal deelnemen aan een cursus over opkomende technologieën. Deze cursus, die wordt gegeven in de FLAX in Kortrijk, een ervaringsruimte voor AI en VR, zal studenten blootstellen aan onderwerpen zoals Artificiële Intelligentie en Virtual Reality.

Belang van opkomende technologieën benadrukt

Het belang van het nieuwe vak op opkomende technologieën wordt onderstreept door het feit dat deze technologieën, zoals Artificiële Intelligentie en Virtual Reality, in de toekomst alleen maar belangrijker zullen worden. De hogeschool erkent dit en wil haar studenten voorbereiden om bedrijven in de toekomst te kunnen bijstaan bij het evolueren met deze technologieën.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.