IBM lanceert Storage Scale System 6000 voor AI en datarijke workloads

FFrits 2 november 2023 07:04

IBM heeft zijn Data en AI-portfolio uitgebreid met de introductie van het Storage Scale System 6000. Dit nieuwe systeem is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van bedrijven op het gebied van AI en datarijke workloads. Het systeem is in staat om meerdere AI en datarijke workloads tegelijkertijd uit te voeren en te integreren.

Ontworpen voor groeiende AI-behoeften

Als onderdeel van IBM's voortdurende inspanningen om bedrijven te helpen bij het omgaan met AI- en datagestuurde werklasten, heeft het bedrijf het Storage Scale System 6000 geïntroduceerd. Dit systeem is speciaal ontworpen om te voldoen aan de toenemende AI-behoeften van bedrijven en kan meerdere AI- en datarijke workloads tegelijkertijd uitvoeren en integreren. Het systeem is specifiek geoptimaliseerd voor het opslaan van semi-gestructureerde en ongestructureerde data, waaronder video, beeldmateriaal, tekst, instrumentatiedata en meer.

Hoogpresterende opslagoplossing

De Storage Scale System 6000 van IBM is een krachtig opslagsysteem dat een hoge doorvoersnelheid biedt voor alleen-lezen workloads. Met een capaciteit om tot 7M IOP's (input/output operations per second) en tot 256GB/s doorvoer te bieden per systeem, stelt het bedrijven in staat om grote hoeveelheden data efficiënt en effectief te verwerken. Dit maakt het systeem bij uitstek geschikt voor bedrijven die werken met datarijke workloads.

IBM heeft plannen aangekondigd om de Storage Scale System 6000 verder te verbeteren door de toevoeging van IBM FlashCore-modules (FCM). De integratie van deze modules, die gepland staat voor de eerste helft van 2024, zal naar verwachting de efficiëntie en schaalbaarheid van gegevensverwerking verder verbeteren. Dit zal bedrijven helpen om nog meer voordeel te halen uit hun datarijke workloads.

Versnelde AI-implementatie met WatsonX

Naast het efficiënt verwerken van grote hoeveelheden data, ondersteunt de Storage Scale System 6000 ook de snelle acceptatie en operationele implementatie van AI-workloads. Dit wordt mogelijk gemaakt door IBM WatsonX, IBM's geavanceerde AI-platform. Door AI-workloads te ondersteunen, maakt de Storage Scale System 6000 het voor bedrijven gemakkelijker om de voordelen van AI te benutten en hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Een van de onderscheidende kenmerken van IBM's Storage Scale System 6000 is de mogelijkheid om een informatievoorzieningsketen te creëren vanuit een Nvidia AI-oplossing naar andere AI-workloads. Dit betekent dat data gemakkelijk kunnen worden overgedragen en gedeeld tussen verschillende AI-workloads, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit verbetert de flexibiliteit en efficiëntie van dataverwerking en maakt een naadloze integratie van verschillende AI-workloads mogelijk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.