IBM plant om 2 miljoen mensen op te leiden in AI-technologieën

FFrits 18 september 2023 23:51

IBM heeft plannen aangekondigd om in de komende drie jaar twee miljoen mensen op te leiden in kunstmatige intelligentie-technologieën. Het bedrijf richt zich op ondervertegenwoordigde gemeenschappen en universiteiten en wil hen toegang bieden tot door IBM geleide trainingen en online cursussen over generatieve AI en Red Hat open-source technologie.

Grootschalige AI-training door IBM

IBM, de Amerikaanse IT-gigant, heeft ambitieuze plannen aangekondigd om 2 miljoen mensen op te leiden in kunstmatige intelligentie (AI) over de komende drie jaar. Dit is een aanzienlijke inspanning, gezien het feit dat AI een zeer technische en complexe discipline is. Door een dergelijk grootschalig opleidingsprogramma te lanceren, zet IBM zich in voor het democratiseren van AI-kennis en het toegankelijker maken van deze geavanceerde technologie voor een breder publiek.

Een van de belangrijkste aspecten van IBM's AI-opleidingsinitiatief is de focus op ondervertegenwoordigde gemeenschappen en universiteiten. Het bedrijf erkent het belang van diversiteit in technologie en streeft ernaar om meer inclusiviteit en gelijke kansen in de AI-sector te bevorderen. Hierbij zal IBM deze gemeenschappen en universiteiten toegang geven tot door IBM geleide trainingen, waardoor ze de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden in AI te vergroten.

Omscholing noodzakelijk door AI-ontwikkelingen

Volgens IBM zullen de voortdurende ontwikkelingen in AI en automatisering waarschijnlijk leiden tot een significante omscholing van werknemers in verschillende industrieën. Het bedrijf voorspelt dat ongeveer 40% van de werknemers mogelijk nieuwe vaardigheden moet leren of bestaande vaardigheden moet bijwerken om relevant te blijven in het licht van de groeiende invloed van AI. Dit onderstreept het belang van voortdurende opleiding en ontwikkeling in het AI-tijdperk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.