ING vecht tegen cybercriminaliteit met behulp van Kunstmatige Intelligentie

FFrits 10 november 2023 11:31

ING zet kunstmatige intelligentie (AI) in als cruciaal instrument in de strijd tegen cybercriminaliteit. In een recente mini-documentaire van RTL Z's Cybersessies AI, wordt dieper ingegaan op hoe de bank AI gebruikt om klanten te beschermen en hun ervaring te verbeteren.

AI dagelijks in gebruik door bedrijven, waaronder ING

Artificial Intelligence, of AI, wordt vaak geassocieerd met techbedrijven. Maar het gebruik ervan beperkt zich niet tot deze sector. In de zesdelige serie mini-documentaires 'Cybersessies AI' van RTL Z, wordt onderzocht hoe uiteenlopende bedrijven AI inzetten in hun dagelijkse activiteiten. ING, de grootste bank van Nederland, is een van de bedrijven die AI als een belangrijk onderdeel van hun strategie ziet. AI helpt bij het verbeteren van de klantervaring, het maken van slimmere beslissingen en het personaliseren van de dienstverlening.

AI als sleutelstrategie voor uitstekende klantbeleving bij ING

Volgens Pieter Goderis, de Chief Operating Officer van ING Analytics, speelt AI een cruciale rol bij ING. Data en AI worden gezien als essentiële instrumenten om ING's strategie uit te voeren - het bieden van een superieure ervaring aan klanten. Dit wordt bereikt door personalisatie en slimmere besluitvorming, die mogelijk wordt gemaakt door AI. Het gebruik van AI strekt zich uit van het verbeteren van de app-ervaring tot het beschermen van klanten tegen cybercriminaliteit.

In samenwerking met het non-profit initiatief Kickstart AI, heeft RTL Z zes weken lang de serie 'Cybersessies AI' uitgezonden. Deze serie belicht de positieve aspecten van Artificial Intelligence en hoe deze technologie wordt gebruikt in verschillende sectoren. Het eerste seizoen van Cybersessies AI is net afgelopen, maar gezien de voortdurende gesprekken en ontwikkelingen rondom AI, is er een goede kans dat er nog een seizoen komt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.