Innovatieve fitnesszaak zet in op artificiële intelligentie

FFrits 20 september 2023 22:02

Lynn Fiddelaers en Wim Paesen investeren 300.000 euro in een unieke fitnesszaak. Met geavanceerde trainingsapparatuur en artificiële intelligentie wil Imova, een spin-off van de kinepraktijk MoeFit Genk, blessures voorkomen en gezondheidsklachten aanpakken.

Fors investeren in innovatieve fitnesszaak

Het koppel Lynn Fiddelaers en Wim Paesen heeft een bedrag van 300.000 euro geïnvesteerd in hun innovatieve fitnesszaak, Imova. Dit is een vernieuwend concept dat niet alleen gebruikmaakt van geavanceerde trainingsapparatuur, maar ook van artificiële intelligentie. Dit om de sporters te helpen hun gezondheidsproblemen aan te pakken en hun sportprestaties te verbeteren.

Imova, een spin-off van de kinepraktijk MoeFit Genk, heeft als doel om een ander soort bewegingstherapie aan te bieden. Dit met behulp van hun medische kennis en artificiële intelligentie om blessures te voorkomen en daarmee de doelstellingen van sporters te bereiken. Dit doen ze door de juiste belasting, het aantal herhalingen, de houding en het bewegingsbereik te optimaliseren.

Preventieve gezondheidszorg voor werknemers

Naast het helpen van patiënten die revalideren na een blessure, wil Imova ook een nieuwe vorm van fitness aanbieden aan bedrijven. Het idee is om preventieve gezondheidszorg toe te passen voor werknemers. Werknemers die kwalitatief sporten zonder zich te blesseren, kunnen beter presteren op het werk en zullen minder snel of minder lang absent zijn. Dit is een interessante mogelijkheid voor werkgevers en organisaties om de algehele kwaliteit op de werkvloer naar een hoger niveau te tillen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.