Intel CEO Voorspelt AI in elk Platform dat Ze Bouwen

FFrits 28 juli 2023 01:32

Intel CEO Pat Gelsinger heeft onlangs aangekondigd dat Intel van plan is AI te integreren in elk product dat ze bouwen. De eerste stap in deze richting is de lancering van Meteor Lake, de eerste chip van Intel met een ingebouwde neurale processor.

AI in elk Intel product

Tijdens de Q2 2023 earnings call van het bedrijf uitte Intel CEO Pat Gelsinger zijn enthousiasme over AI. Hij kondigde aan dat Intel van plan is om AI in elk product dat ze bouwen te integreren. Dit is een grote stap voor het bedrijf en een signaal dat AI een steeds belangrijkere rol zal spelen in de technologie-industrie.

Introductie van Meteor Lake

Later dit jaar gaat Intel zijn eerste consumentenchip met een ingebouwde neurale processor voor machinaal leren, genaamd Meteor Lake, verzenden. Dit volgt op soortgelijke bewegingen van bedrijven als Apple, Qualcomm en AMD. Hoewel Intel eerder suggereerde dat alleen zijn nieuwe premium Ultra-chips deze AI-coprocessors zouden hebben, lijkt het erop dat Gelsinger verwacht dat AI uiteindelijk in alles zal zitten wat Intel verkoopt.

Gelsinger suggereerde tijdens de earnings call dat AI en de cloud niet per se hand in hand hoeven te gaan. Hij stelt dat AI-mogelijkheden lokaal op de client moeten worden uitgevoerd, in plaats van te vertrouwen op cloud-gebaseerde oplossingen. Dit zou real-time taalvertaling in je Zoom-gesprekken, real-time transcriptie, automatisering inferentie, relevantieportrettering, gegenereerde inhoud en gaming-omgevingen, real-time creatieve omgevingen en nieuwe productiviteitstools mogelijk maken.

Gelsinger voorspelt dat AI in de toekomst in elk gehoorapparaat zal zitten, inclusief het zijne. Dit geeft aan dat het bedrijf van plan is AI in te bouwen in een breed scala aan apparaten en toepassingen, van consumentenelektronica tot industriële toepassingen. Dit betekent dat AI niet alleen beperkt is tot traditionele computerhardware, maar ook zal verschijnen in allerlei soorten apparaten die we in ons dagelijks leven gebruiken.

Volgende versie van Windows en AI

Er zijn geruchten dat de volgende versie van Windows degene is om in de gaten te houden met betrekking tot AI-integratie. Een lek heeft al gesuggereerd dat Intel's Meteor Lake - en zijn ingebouwde neurale engine - gericht is op Windows 12. Verwacht wordt dat deze nauwere integratie van AI in de Windows-omgeving nieuwe mogelijkheden zal bieden voor zowel consumenten als bedrijven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.