Intel CEO voorspelt dominantie in PC markt met AI-hardware

FFrits 13 november 2023 14:17

Intel CEO Pat Gelsinger heeft tijdens het 'Intel Innovation Taipei 2023 Technology Forum' aangegeven dat het bedrijf van plan is om zijn dominantie in de PC markt te behouden en uit te breiden door middel van AI-hardware.

Intel wil dominant blijven tegen concurrentie

Tijdens het recente 'Intel Innovation Taipei 2023 Technology Forum' heeft CEO Pat Gelsinger zijn visie op de toekomst van Intel gepresenteerd. Hij benadrukte dat het bedrijf, ondanks de groeiende concurrentie in het PC en AIPC-segment, van plan is om zijn leidende positie te behouden. Gelsinger werd hierbij ondersteund door leiders van verschillende partnerbedrijven, waaronder Acer en Asus.

Recentelijk is er informatie gelekt dat zowel Nvidia als Amd van plan zijn om cpu's te lanceren op basis van ARM-technologie tegen het jaar 2025. Dit zou een strategische zet zijn om het marktaandeel van zowel Intel als Apple te verminderen. Desondanks blijft Intel vertrouwen hebben in de competitieve kracht van hun huidige en toekomstige producten, ondanks deze nieuwe bedreigingen.

AI zal universeel geïntegreerd worden in technologie

In zijn presentatie tijdens het evenement uitte Gelsinger de verwachting dat AI in de nabije toekomst bijna universeel zal worden geïntegreerd in technologie. Hij vermeldde ook dat Intel samenwerkt met andere bedrijven in de PC-markt om hun producten van AI-mogelijkheden te voorzien. Dit past in lijn met uitspraken van andere technologieleiders, zoals Bill Gates, die voorspelde dat persoonlijke AI-assistenten binnenkort overal te vinden zullen zijn.

Intel streeft naar 100 miljoen 'AI PC's' tegen 2025

Gelsinger sloot zijn presentatie af met een ambitieuze voorspelling: tegen 2025 hoopt hij dat Intel 100 miljoen 'AI PC's' zal hebben verscheept. Hoewel niet volledig duidelijk was wat hij precies bedoelde met 'AI PC', lijkt het erop dat dit verwijst naar PC's die hardware bevatten die het mogelijk maakt om lokaal generatieve AI-modellen te draaien. Dit zou aansluiten bij de aankomende Meteor Lake-lineup van Intel, die een VPU bevat die dit al gedeeltelijk mogelijk moet maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.