Investeerders dringen aan op terugkeer ontslagen CEO bij OpenAI

FFrits 19 november 2023 10:16

Investeerders in OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT, oefenen druk uit op het bestuur om de onlangs ontslagen CEO Sam Altman terug te halen. De kritiek volgt na een verrassend ontslag dat volgens het bestuur het gevolg was van een gebrek aan openheid van Altman.

Investeerders dringen aan op terugkeer Altman

Na het onverwachte ontslag van CEO Sam Altman bij OpenAI, hebben investeerders zich verenigd in hun roep om zijn terugkeer. De beweegredenen voor het ontslag waren onduidelijk, maar het bestuur heeft aangegeven dat het te maken had met een gebrek aan vertrouwen in Altman. Deze actie heeft geleid tot kritiek en verwarring onder de investeerders.

Microsoft CEO steunt Altman ondanks ontslag

Het ontslag van Altman kwam na een onderzoek dat aantoonde dat hij niet consistent was in zijn communicatie naar het bestuur. Dit zou hebben geleid tot hindernissen bij het uitoefenen van zijn verantwoordelijkheden. Desondanks heeft Microsoft CEO Natya Sadella, wiens bedrijf een grootaandeelhouder is van OpenAI, zijn steun voor Altman uitgesproken.

Het ontslag van Altman heeft geleid tot interne strubbelingen binnen OpenAI. Medeoprichter Greg Brockman is uit protest opgestapt, wat wijst op diepe verdeeldheid binnen de organisatie. Er zijn berichten dat Altman bezig is met de oprichting van een nieuw AI-bedrijf, wat suggereert dat hij nog steeds een prominente rol wil spelen in de AI-sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.