Investeren in de Toekomst: Hoe AI-aandelen uw Portfolio kunnen Revolutioneren

FFrits 21 juli 2023 20:37

Kunstmatige intelligentie (AI) verandert de manier waarop we investeren en beleggen. Bedrijven zoals OpenAI en Open Text transformeren hun diensten met AI, wat kan resulteren in aanzienlijke groei van de waarde van AI-aandelen en de potentie om beleggingsportefeuilles te revolutioneren.

Groei en adoptie van AI

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met de lancering van OpenAI's generatieve AI-platform ChatGPT in november 2022 is er een nieuw tijdperk aangebroken waarin AI op grote schaal wordt overgenomen door consumenten. Dit heeft geleid tot de opkomst van talloze AI-startups in 2023 en een sterke groei van AI-aandelen. Maar we staan mogelijk nog maar aan het begin. Het investeren in AI-groeiaandelen kan de komende tien jaar een revolutie teweegbrengen in de beleggingsportefeuilles.

Als gevolg van de COVID-19-pandemie hebben bedrijven wereldwijd te maken gehad met inflatie en een versneld proces van de-globalisering, wat aanzienlijke kosten met zich meebracht. Nu streven deze bedrijven ernaar hun winstmarges te beschermen en te verbeteren. De productiviteitsverbeteringen die mogelijk zijn door de toepassing van AI kunnen hier een cruciale rol in spelen. Bedrijven in de AI-waardeketen kunnen meer omzet genereren, groeiende winsten boeken en hogere aandelenkoersen aantrekken, wat de beleggingsportefeuilles van investeerders kan revolutioneren.

Potentiële economische impact van AI

Een rapport van het onderzoeks- en adviesbureau McKinsey uit juni 2023 schat dat generatieve AI een enorme impact kan hebben op de wereldwijde economie. Volgens het rapport zou generatieve AI jaarlijks tussen de US$2,6 biljoen en US$4,4 biljoen (CAD$3,4 biljoen tot CAD$5,8 biljoen) kunnen toevoegen aan de wereldwijde economie. Dit komt neer op tot wel 2,8 keer het bruto binnenlands product van Canada voor 2022. Deze enorme economische impact onderstreept het potentieel van AI en de mogelijke waarde die het kan toevoegen aan investeringsportefeuilles.

Open Text, een Canadese gigant op het gebied van enterprise information management software, is een perfect voorbeeld van hoe bedrijven zich aanpassen aan de AI-revolutie. In 2023 begon het bedrijf met een significante transformatie door oude softwareproducten te integreren met kunstmatige intelligentie. De integratie van AI in hun bestaande producten biedt enorme productiviteitswinst voor gebruikers en heeft de productportfolio van Open Text gerevolutioneerd. Daarnaast heeft het bedrijf zijn concurrentiepositie versterkt doordat het nu beter bestand is tegen opkomende AI-startups.

AI en bedrijfsstrategie

De integratie van kunstmatige intelligentie in bestaande producten heeft niet alleen geleid tot een revolutie in de productportfolio van Open Text, maar heeft ook de go-to-market strategie van het bedrijf een impuls gegeven. In een steeds concurrerender wordende markt, heeft Open Text zijn positie versterkt door succesvol nieuwe concurrenten van zich af te houden. Dit soort innovaties en strategische zetten heeft ook een positieve invloed op de waarde van het aandeel van het bedrijf en daarmee op de portefeuilles van de investeerders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.