James Cameron waarschuwt voor AI-risico's: 'Ik heb jullie al gewaarschuwd in 1984'

FFrits 18 juli 2023 23:02

Regisseur James Cameron, bekend van o.a. 'Terminator', benadrukt het potentieel gevaar van Kunstmatige Intelligentie (AI) voor de mensheid. Hij deelt de zorgen van experts over de noodzaak om de snel ontwikkelende technologie te reguleren, voordat het een groter risico vormt. Ook in Hollywood voert men discussies over de mogelijke invloed van AI op scriptschrijven en acteren.

Cameron bezorgd over AI-ontwikkelingen

James Cameron, de Oscar-winnende regisseur van wereldberoemde films als 'Titanic' en 'Avatar', heeft publiekelijk zijn zorgen geuit over de snelgroeiende technologie van Kunstmatige Intelligentie (AI). Hij stemt volledig in met deskundigen die beweren dat de vooruitgang in AI een serieus gevaar kan opleveren voor de mensheid. Hij wijst ook op zijn sciencefictionfilm 'Terminator' uit 1984, waarin hij al waarschuwt voor de risico's van AI.

Oproep tot regulering van AI

Pioniers en invloedrijke figuren in de AI-sector hebben onlangs hun zorgen geuit over de noodzaak om deze snel evoluerende technologie te reguleren. Zij waarschuwen dat als er niet snel actie wordt ondernomen om deze technologie te controleren en te reguleren, het een nog groter risico kan vormen voor de mensheid. James Cameron deelt deze zorgen en benadrukt de noodzaak om op te letten wie de technologie ontwikkelt en met welk doel.

In Hollywood is er momenteel een discussie gaande over het gebruik en de regulering van AI, als gevolg van de huidige stakingen van schrijvers en acteurs in de Verenigde Staten. Unies beweren dat acteurs bescherming nodig hebben tegen het gebruik van hun beeld en kunst door AI-technologie zonder hun toestemming. Daarnaast pleiten schrijvers ervoor dat studio's hen niet mogen vervangen door AI voor het schrijven van scripts.

AI vervangt geen schrijvers, zegt Cameron

Ondanks de zorgen onder schrijvers en acteurs, gelooft Cameron niet dat AI binnenkort op een niveau zal zijn dat het schrijvers kan vervangen. Volgens hem ligt de kern van verhalenvertelling in de menselijke ervaring, iets dat AI naar zijn mening niet kan repliceren. Hoewel Cameron zegt dat hij 'zeker niet geïnteresseerd' zou zijn in AI die zijn scripts schrijft, geeft hij toe dat alleen de tijd zal uitwijzen wat de impact van AI op de industrie zal zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.