Kan de recente AI-zet van Microsoft en Meta een waarschuwing zijn voor Nvidia?

FFrits 25 juli 2023 14:11

Een recente samenwerking tussen Meta Platforms, Qualcomm en Microsoft richt zich op het brengen van AI-workloads naar lokale apparaten, en dit kan reden tot zorg zijn voor Nvidia investeerders. Laten we dit nader onderzoeken.

Lokale AI-workloads kunnen Nvidia bedreigen

De recente samenwerking tussen Meta Platforms, Qualcomm en Microsoft richt zich op het brengen van AI-workloads naar lokale apparaten. Dit kan een bedreiging vormen voor Nvidia, aangezien hun datacenter-oplossingen mogelijk minder nodig zijn. Het idee is dat door AI-workloads lokaal te houden, de behoefte aan externe datacenters en de daarbij behorende infrastructuur kan worden verminderd.

Effecten op Nvidia-investeerders onder de loep

Een korte video bespreekt de mogelijke effecten van deze samenwerking op Nvidia-investeerders. De video bevat inzichten van semiconductor investeerders Jose Najarro en Billy Duberstein. Hoewel het belangrijk is om een goed begrip te hebben van de potentiële gevolgen van technologische veranderingen en samenwerkingen, is het ook essentieel om in gedachten te houden dat de meningen in de video die van de sprekers zelf zijn.

Jose Najarro en Billy Duberstein, bekende namen in de wereld van de halfgeleiderinvesteringen, geven hun mening over de situatie. Zij hebben posities in Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, en Qualcomm, wat mogelijk hun perspectief beïnvloedt. Hun meningen blijven echter hun eigen en worden niet beïnvloed door The Motley Fool, waarvan Najarro een affiliate is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.