Kerstvoorspelling: AI ziet geen Bitcoin koersstijging

FFrits 29 november 2023 15:31

Tijdens de kerstperiode kijken velen in de cryptowereld uit naar een koersstijging van Bitcoin. Een AI-dienst, PricePredictions.com, geeft echter aan dat deze verwachting wellicht niet in vervulling gaat.

PricePredictions: AI-gedreven cryptokoers voorspellingen

PricePredictions maakt gebruikt van AI-technieken om de koersen van verschillende cryptocurrencies te voorspellen. De dienst baseert hun voorspellingen op diverse technische indicatoren zoals de MACD, de RSI, moving averages en Bollinger Bands. Het unieke aan deze service is dat ze voorspellingen bieden voor een indrukwekkend aantal van 555 verschillende cryptocurrencies.

Volgens de AI-gedreven voorspellingen van PricePredictions zal de Bitcoin-koers op kerstdag op 37.033 Amerikaanse dollar liggen. Dit is geen opbeurend nieuws voor Bitcoin-houders, aangezien dit een daling van ongeveer 0,40% betekent ten opzichte van de huidige koers.

Toekomstvoorspelling: Explosieve stijging Bitcoin

PricePredictions kijkt niet alleen naar de nabije toekomst, maar geeft ook verwachtingen voor de komende jaren. Zo verwachten ze in november 2024 een Bitcoin-koers van meer dan 93.000 dollar. Dit zou een opmerkelijke stijging van meer dan 150% betekenen.

Bitcoin bullmarkt in het verschiet?

Er is veel optimisme onder analisten dat volgend jaar een 'crypto bullmarkt' zal brengen. Een belangrijke factor hierin is de verwachte 'bitcoin halving', een evenement waarbij het aantal nieuwe bitcoins dat miners ontvangen voor het verwerken van transacties wordt gehalveerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.