KPN investeert miljarden in technologische vooruitgang

FFrits 7 november 2023 10:32

Telecomgigant KPN heeft aangekondigd in de komende vier jaar 4,5 miljard euro te investeren in 5G, glasvezel en kunstmatige intelligentie. Deze investering maakt deel uit van een ambitieus plan om tegen 2026 80% van de Nederlandse huishoudens aan te sluiten op hun glasvezelnetwerk.

Miljardeninvestering in toekomstige technologie

Telecombedrijf KPN trekt flink de portemonnee voor de toekomst van technologie in Nederland. Met een geplande investering van 4,5 miljard euro tot 2027, wil het bedrijf een voortrekkersrol blijven spelen op het gebied van 5G, glasvezel en kunstmatige intelligentie. Deze forse investering onderstreept de ambitie van KPN om hun technologische infrastructuur verder te ontwikkelen en te versterken.

Inzet op breed glasvezelnetwerk

KPN zet vol in op glasvezel. Een substantieel deel van de 4,5 miljard euro investering is bedoeld voor de aanleg en uitbreiding van hun glasvezelnetwerk. De onderneming heeft de ambitie om tegen het einde van 2026 maar liefst 80% van alle Nederlandse huishoudens op dit netwerk aangesloten te hebben. Dit plan, al in 2019 geformuleerd, onderstreept de toewijding van KPN aan de ontwikkeling van het digitale landschap in Nederland.

KPN is ook van plan een deel van hun investeringsbudget te reserveren voor de aankomende 5G-frequentieveiling. Deze veiling biedt telecomaanbieders de kans om extra frequenties voor hun 5G-netwerk te verwerven, waardoor ze hun netwerken meer capaciteit kunnen geven en sneller kunnen maken. Het feit dat KPN al geld opzij zet voor deze veiling, toont hun toewijding aan de voortdurende verbetering van hun 5G-capaciteiten.

Duurzaamheidsbeloften van KPN

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de plannen van KPN. Tegen 2027 zullen klanten van KPN internetten via een duurzaam en efficiënt netwerk, dat wordt gevoed door groene stroom. Deze stroom wordt grotendeels opgewekt door een nieuw windpark voor de Nederlandse kust. Bovendien streeft KPN ernaar om hun energieverbruik in 2030 met 55 procent te hebben verminderd ten opzichte van 2010, ondanks de verwachte groei in dataverkeer.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.