Kunstmatige Intelligentie: Het 'iPhone-moment' voor Microsoft

FFrits 30 januari 2024 07:02

Microsoft's recente investeringen in kunstmatige intelligentie (AI) lijken een belangrijke rol te spelen in de bedrijfsresultaten, meer nog dan de kwartaalwinst. Het integreren van AI in hun cloudproduct Azure kan het bedrijf de komende twee jaar mogelijk 25 miljard dollar extra opleveren.

AI: het nieuwe aandachtspunt voor beleggers

De focus van beleggers lijkt steeds meer te verschuiven van kwartaalwinsten naar de bijdrage van AI aan het technologiebedrijf Microsoft. De recente investeringen van het bedrijf in AI, met name in OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT, lijken vruchten af te werpen en bij te dragen aan positieve trends binnen het bedrijf.

OpenAI: een miljardeninvestering door Microsoft

Microsoft heeft miljarden geïnvesteerd in OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT. Deze investeringen lijken al bij te dragen aan betere trends voor het cloudbedrijf Azure. Dit benadrukt het groeiende belang van AI binnen het technologiebedrijf.

Microsoft, samen met Amazon en Alphabet, is een van de drie grootste investeerders in AI. Dit onderstreept het belang van AI binnen de technologie-industrie en het potentieel dat deze technologie kan hebben voor toekomstige groei en innovatie.

Azure + AI: Microsoft's 'iPhone-moment'

Analist Dan Ives van Wedbush ziet het verrijken van het cloudproduct Azure met AI als een grote kans voor Microsoft. Door AI te integreren in Azure kan het bedrijf de komende twee jaar mogelijk 25 miljard dollar extra verdienen. Ives noemt dit het 'iPhone-moment' voor Microsoft.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.