Kunstmatige intelligentie zou binnen vijf jaar voor alle examens kunnen slagen, stelt Nvidia-topman

FFrits 3 maart 2024 07:01

Jensen Huang, de topman van chipmaker Nvidia, beweert dat kunstmatige intelligentie (AI) binnen vijf jaar in staat zou zijn om voor alle mogelijke examens te slagen, hoewel dit niet betekent dat AI even slim zou zijn als mensen.

AI kan potentieel alle examens halen

Jensen Huang, de CEO van Nvidia, een bedrijf dat chips maakt voor AI-toepassingen, gelooft dat kunstmatige intelligentie binnen vijf jaar in staat zal zijn om alle mogelijke examens te halen die mensen ook kunnen halen. Tijdens een bijeenkomst aan de Stanford Universiteit in Amerika benadrukte hij echter dat dit niet betekent dat computers tegen die tijd even intelligent zullen zijn als mensen. Het potentieel van AI om te slagen voor bepaalde examens, zoals een rechtenexamen, is al bewezen, maar het slagen voor medische examens blijft nog een uitdaging.

De 'intelligentie'-benchmark van AI

Ondanks de vooruitgang blijft de vraag wanneer een computer als 'slimmer' dan een mens kan worden beschouwd onbeantwoord. Volgens Huang zijn wetenschappers het nog steeds niet eens over hoe ze het functioneren van het menselijk brein moeten beschrijven, wat het voor technici lastig maakt om computers te creëren die als mensen denken. Deze onduidelijkheid onderstreept de complexiteit en de uitdagingen van AI-ontwikkeling.

Nvidia is momenteel een van de grootste spelers in de wereld op het gebied van chips voor AI. In de recente jaren is de vraag naar deze chips aanzienlijk gestegen, wat heeft geleid tot een aanzienlijke groei van Nvidia's omzet. De beurswaarde van het bedrijf in New York heeft inmiddels de 2000 miljard dollar overschreden, wat de opwinding van de beleggers over Nvidia aantoont.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.