Laat AI het harde werk doen: 5 programma's die jouw foto's perfectioneren

FFrits 18 september 2023 00:21

Wil je tijd besparen en toch perfecte foto's maken? Deze vijf programma's, aangedreven door kunstmatige intelligentie, kunnen het zware werk voor je doen. Van het verwijderen van ongewenste elementen tot het genereren van nieuwe beelden, AI maakt het allemaal mogelijk.

AI-tools: Een revolutie in fotobewerking

AI-tools maken het bewerken van foto's kinderlijk eenvoudig. Ze kunnen de tijd die je besteedt aan het bewerken van foto's drastisch verminderen door taken als het verwijderen van ongewenste elementen of het gladstrijken van oneffenheden in een gezicht te automatiseren. Sommige tools kunnen zelfs woorden omtoveren tot prachtige kunstwerken. Deze technologie ontwikkelt zich nog steeds en het potentieel is eindeloos.

Photoshop staat al lang bekend als een krachtige tool voor fotobewerking. De toevoeging van de Generative Fill-functie heeft deze reputatie alleen maar versterkt. Met deze functie kun je objecten in foto's met grote precisie verwijderen, en de AI kan moeiteloos nieuwe achtergronden of objecten toevoegen. Photoshop blijft zich ontwikkelen en biedt steeds meer tools aan om het bewerken van foto's te vereenvoudigen.

Midjourney: Nieuwe beelden genereren en oude bewerken

Midjourney is een veelzijdige AI-tool die niet alleen nieuwe afbeeldingen kan genereren, maar ook bestaande foto's kan bewerken. Door een prompt in te geven, kun je aangeven hoe je de afbeelding wilt wijzigen. Met functies zoals 'inpainting' en 'outpainting' kun je objecten in de foto aanpassen of het beeld uitbreiden.

Luminar Neo: Gebruiksvriendelijke AI voor fotobewerking

Luminar Neo is een eenvoudig te gebruiken AI-tool die is uitgebracht door Skylum. Het programma is minder complex dan Photoshop, maar bevat nog steeds de functies die je waarschijnlijk het meest zult gebruiken. Met Luminar Neo kun je snel achtergronden verwijderen, bokeh-effecten toevoegen en donkere foto's helderder maken.

Canva en Lensa AI zijn twee andere krachtige AI-tools voor fotobewerking. Canva's AI is vooral handig als je veel foto's op sociale media deelt, omdat het teksten voor posts kan genereren en foto's naar een hoger niveau kan tillen. Aan de andere kant kan Lensa AI, een product van Prisma, de lucht in foto's aanpassen of 'Magic Avatars' creëren. Het biedt ook de mogelijkheid om AI-selfies te genereren op basis van een aantal foto's van jezelf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.