Lancering van Nvidia's belangrijkste AI-chip voor China vertraagd

FFrits 24 november 2023 14:46

Nvidia heeft de lancering van zijn nieuwe AI-chip, de H20, voor China uitgesteld. Deze vertraging kan de pogingen van Nvidia om hun marktaandeel in China te behouden bemoeilijken.

Uitstel van lancering nieuwe AI-chip

Volgens een rapport van Reuters heeft Nvidia zijn klanten in China geïnformeerd dat de lancering van hun nieuwe kunstmatige intelligentie chip, bekend als de H20, is uitgesteld tot het eerste kwartaal van volgend jaar. Dit uitstel kan gevolgen hebben voor de inspanningen van Nvidia om hun marktaandeel in China te behouden.

H20: een krachtige AI-chip voor China

De uitgestelde chip, de H20, is de krachtigste van de drie AI-chips die Nvidia specifiek voor de Chinese markt heeft ontwikkeld. Deze chips zijn ontworpen om te voldoen aan de nieuwe exportbeperkingen van de VS. Het uitstel van de lancering zou problemen kunnen veroorzaken voor serverfabrikanten die bezig zijn met de integratie van de chip.

Branchekenners hadden verwacht dat de drie speciaal voor China ontwikkelde chips deze maand nog zouden worden uitgebracht. Echter, volgens bronnen zou de lancering nu in februari of maart kunnen plaatsvinden.

Concurrentie met lokale rivalen

Het uitstel van de lancering kan Nvidia's pogingen om zijn marktaandeel in China te behouden ten opzichte van lokale concurrenten zoals Huawei bemoeilijken. Dit volgens de informatie van Reuters.

Nvidia heeft geen commentaar gegeven op het uitstel van de lancering tegenover Reuters. Het aandeel van het bedrijf daalde met meer dan 2% in de voorbeurshandel in de VS na het nieuws.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.