Life2vec: De AI-doodscalculator die je levensverwachting voorspelt

FFrits 24 december 2023 07:01

Life2vec, een AI-gedreven tool, kan nu de levensverwachting met een verontrustende nauwkeurigheid voorspellen. Gebaseerd op onderzoek naar gegevens van 6 miljoen Denen, houdt het rekening met factoren zoals inkomen, beroep en medische dossiers.

Het vermogen van Life2vec om levensverwachting te voorspellen

Life2vec is een tool die kunstmatige intelligentie gebruikt om de levensverwachting met een griezelige nauwkeurigheid te voorspellen. De tool, ontworpen en ontwikkeld met data van 6 miljoen Denen, kan voorspellingen doen over je levensduur. De bevindingen van dit onderzoek zijn gepubliceerd in een studie in het tijdschrift Nature.

Factoren die Life2vec gebruikt voor voorspellingen

Life2vec baseert zijn voorspellingen op verschillende factoren, waaronder inkomen, beroep en medische dossiers van een persoon. Het model kan patronen in deze gegevens vinden en op basis daarvan voorspellingen doen. Het kan zelfs voorspellen hoeveel geld je mogelijk hebt als je tijd daar is, wat een unieke functie is van deze tool.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van Life2vec is het vermogen om te bepalen hoeveel geld je mogelijk hebt als je tijd daar is. Dit wordt berekend op basis van de gegevens die het model analyseert, waaronder je inkomen en beroep. Hoewel dit een griezelig aspect van de tool kan zijn, biedt het ook een uniek inzicht in je toekomstige financiële situatie.

Kenmerkende factoren die invloed hebben op de levensduur

Uit de analyse van Life2vec blijkt dat bepaalde kenmerken en gewoonten een invloed hebben op de levensduur. Een hoger inkomen en het vervullen van een leiderschapsrol zijn gekoppeld aan een langere levensduur, terwijl gewoonten zoals roken de levensduur kunnen verkorten. Dit geeft inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij de levensverwachting van een persoon.

Ondanks de indrukwekkende mogelijkheden van Life2vec is de tool nog niet beschikbaar voor het publiek. Het is momenteel getest op een groep mensen tussen de 35 en 65 jaar in Denemarken, waarvan de helft is overleden. Het is nog onbekend wanneer de tool zal worden vrijgegeven voor publiek gebruik.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.