Marc Andreessen leert zijn zoon omgaan met AI voor de toekomst met ChatGPT

FFrits 24 juli 2023 00:21

Venture capitalist Marc Andreessen leert zijn 8-jarige zoon voor te bereiden op de toekomst door hem te leren hoe hij kunstmatige intelligentie (AI) moet gebruiken, door middel van ChatGPT. Volgens Andreessen zal deze AI met zijn zoon opgroeien, leren van zijn acties en in de toekomst een bondgenoot zijn.

AI opvoeding met ChatGPT

Marc Andreessen, mede-oprichter van durfkapitaalfirma Andreessen Horowitz, heeft zijn zoon geïntroduceerd in de wereld van AI met behulp van ChatGPT. Hij demonstreerde hoe de AI-tool gebruikt kan worden om te leren over de wereld op verschillende leeftijdsniveaus, variërend van 15 jaar tot 3 jaar. Het kind heeft geleerd hoe hij de complexiteit van de antwoorden kan aanpassen op basis van zijn leeftijd of begripsniveau.

Kindergeneratie en AI

Tot de verrassing van Andreessen was de reactie van zijn zoon op de AI vrij laconiek. Het kind zag het gebruik van AI als iets heel normaal en stelde dat een computer bedoeld is om vragen te beantwoorden. Andreessen gelooft dat kinderen een volledig ander perspectief zullen hebben op AI en dat het voor hen volkomen normaal zal zijn.

AI als opgroeiende bondgenoot

Andreessen reflecteerde over het feit dat zijn kind zal opgroeien met AI en vice versa. Hij gelooft dat tegen de tijd dat zijn zoon 20 is, de AI 12 jaar ervaring met hem zal hebben opgedaan. De AI zal alles kennen wat zijn zoon ooit heeft gedaan, waar hij goed in is, waar hij moeite mee heeft, hoe hij te corrigeren en hoe hij hem kan helpen zijn sterke punten te maximaliseren.

Volgens Andreessen zullen kinderen die opgroeien met AI een bondgenoot hebben wanneer ze naar de universiteit gaan of de arbeidsmarkt betreden. Deze AI zal eigenlijk een partner zijn wiens doel het is om hen zo gelukkig, tevreden en succesvol mogelijk te maken. Hij heeft een veel positievere kijk op AI dan critici, die vrezen dat AI de mensheid zal vernietigen of overnemen.

Andreessen ziet AI in een positiever licht dan critici die vrezen dat het de mensheid zal vernietigen of op een of andere manier zal overnemen. Hij gelooft dat AI de wereld sterk zal verbeteren en dat het vermogen van mensen om te leren en produceren aanzienlijk zal toenemen. Hij adviseerde jonge luisteraars om deze mogelijkheid te benutten om op te vallen als 'hyperproductieve mensen'.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.