Met Microsoft's nieuwe dienst kun je je eigen AI-assistent ontwikkelen

FFrits 20 november 2023 07:02

Microsoft heeft een nieuwe dienst aangekondigd, Copilot Studio, die bedrijven in staat stelt hun eigen AI-assistenten te ontwikkelen. Gebruikers hoeven geen code te schrijven, maar kunnen met 'gewone spreektaal' beschrijven wat ze van de assistent verwachten.

Introductie van Microsoft's Copilot Studio

Microsoft breidt zijn aanbod uit met de introductie van Copilot Studio. Deze nieuwe dienst fungeert als een uitbreiding van Microsoft Copilot 365, een tool die generatieve AI-functies aan apps zoals Word, Excel en PowerPoint toevoegt. Met Copilot Studio kunnen bedrijven hun eigen 'copilots' oftewel chatbots ontwikkelen, aangepast aan hun specifieke behoeften.

Geen code nodig voor het ontwikkelen van AI-assistent

Het ontwikkelen van een AI-assistent is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dankzij Microsoft's belofte dat gebruikers geen code hoeven te schrijven, kunnen bedrijven hun assistenten personaliseren door simpelweg in 'gewone spreektaal' te beschrijven wat ze verwachten. De Copilot Studio helpt je vervolgens bij het bouwen en itereren van het conversation design.

Diverse toepassingen voor Copilot Studio

De mogelijkheden zijn eindeloos met Copilot Studio. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een copilot ontwikkelen die klanten helpt met het beantwoorden van productvragen, of een copilot die intern helpt bij het opstellen van aanbestedingen. Dit maakt het voor bedrijven makkelijker om aan de specifieke behoeften van hun klanten en medewerkers te voldoen.

Voor bedrijven die al gebruik maken van de Microsoft 365 Copilot, biedt Copilot Studio de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun specifieke behoeften, in plaats van een geheel nieuwe copilot te moeten ontwikkelen. Ze kunnen bijvoorbeeld plug-ins importeren of zelf creëren, of hun eigen ChatGPT-bots implementeren.

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van je eigen AI-assistent? Goed nieuws, Copilot Studio is nu beschikbaar als openbare previewversie. Je kunt het dus zelf uitproberen en kijken of het aan je verwachtingen voldoet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.