Meta, Google en OpenAI beloven het Witte Huis om verantwoordelijk AI te ontwikkelen

FFrits 21 juli 2023 12:06

Het Witte Huis roept vrijdag de top zeven bedrijven van AI op om een reeks vrijwillige beloften te doen om gebruikers te beschermen. De bedrijven, waaronder Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft en OpenAI, hebben ingestemd met een reeks verzoeken van het Witte Huis om de vele risico's van kunstmatige intelligentie aan te pakken.

Beloften om AI-risico's aan te pakken

Bedrijven zoals Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft en OpenAI hebben zich vrijwillig verbonden aan een reeks verzoeken van het Witte Huis. Deze verzoeken zijn bedoeld om de vele risico's die verbonden zijn aan kunstmatige intelligentie te beperken. De beloften omvatten investeringen in cybersecurity, onderzoek naar discriminatie en een nieuw watermerksysteem dat gebruikers informeert wanneer inhoud door AI wordt gegenereerd. Het is belangrijk om op te merken dat deze overeenkomsten vrijwillig zijn aangegaan, dus er zijn momenteel geen gevolgen als ze hun beloften niet nakomen.

In een gesprek met verslaggevers gaf een functionaris van het Witte Huis aan dat de Biden-administratie op dit moment bezig is met een uitvoerend bevel om enkele van de risico's van kunstmatige intelligentie aan te pakken. Hoewel de functionaris geen specifieke details gaf, zei hij dat er actie kan worden ondernomen binnen federale agentschappen en afdelingen. Dit toont de proactieve benadering van de administratie bij het aanpakken van de uitdagingen en risico's van AI.

In een beweging die de groei en ontwikkeling van kunstmatige intelligentie bevordert, kondigde het Witte Huis eerder in mei meer financiering en beleidsbegeleiding aan voor bedrijven die werken aan de ontwikkeling van AI-technologie. Dit omvatte een toezegging van $140 miljoen aan de National Science Foundation om zeven nieuwe National AI Research (NAIR) Institutes te lanceren. Door dit te doen, is het Witte Huis actief bezig met het bevorderen van verantwoordelijke AI-ontwikkeling en -onderzoek op nationaal niveau.

Regulering van AI in Defensie

Naast het Witte Huis doen ook andere overheidsinstanties stappen om de impact en het gebruik van AI te reguleren. Senators zijn van plan om volgende week te stemmen over nieuwe regels die de manier waarop het Defense Department generatieve AI kan gebruiken, beperken. Deze ontwikkeling benadrukt de groeiende bezorgdheid over de mogelijke risico's en misbruiken van AI, vooral in defensie en nationale veiligheid.

Fysieke ondertekening van AI-verplichtingen

In een belangrijke stap richting verantwoordelijke AI-ontwikkeling, worden vertegenwoordigers van alle zeven bedrijven - Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft, OpenAI - vrijdag op het Witte Huis verwacht voor een fysieke ondertekening van hun respectievelijke verbintenissen. Hoewel het Witte Huis niet heeft aangegeven hoe laat het evenement zal plaatsvinden, is het duidelijk dat deze bijeenkomst een belangrijk moment is voor de toekomst van AI-beleid en regulering.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.