Meta ontwikkelt AI-gestuurde chatbots om gebruikers te behouden

FFrits 1 augustus 2023 08:32

Meta Platforms bereidt zich voor op de lancering van een reeks door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven chatbots met verschillende persoonlijkheden, als onderdeel van een poging om de betrokkenheid van gebruikers bij haar sociale media platforms te verhogen.

Mensachtige gesprekken met AI-chatbots

Deze chatbots zijn niet zomaar standaard chatbots. Ze worden ontworpen met als doel om op mensachtige wijze te communiceren met gebruikers. Stel je voor, een chatbot die in de stijl van Abraham Lincoln spreekt of eentje die reisadvies geeft in de stijl van een surfer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Meta de interactie tussen haar platform en gebruikers naar een hoger niveau wil tillen.

Nieuwe zoekfunctie en aanbevelingen

Deze AI-aangedreven chatbots zijn niet alleen bedoeld voor entertainment, maar hebben ook een praktische functie. Ze zullen dienen als een nieuwe zoekfunctie op het platform van Meta, en zullen gebruikers ook van aanbevelingen voorzien. De precieze details van deze functies zijn nog niet bekend, maar het laat zien dat Meta serieus is over haar inspanningen om de gebruikerservaring op haar platforms te verbeteren.

Verhoogde retentie op Threads

Een belangrijke reden voor de ontwikkeling van deze chatbots is Meta's poging om de retentie op haar nieuwe app, Threads, te verhogen. De app heeft meer dan de helft van haar gebruikers verloren in de weken na de lancering op 5 juli. Met de komst van deze AI-chatbots hoopt Meta meer gebruikers betrokken te houden bij de app en haar andere platforms.

Hoewel de plannen voor de chatbots concrete vormen aannemen, heeft Meta nog niet officieel gereageerd op een verzoek om commentaar van Reuters. Het feit dat Meta haar plannen nog niet heeft bevestigd of ontkend, betekent niet dat de informatie niet waar kan zijn. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en hopen snel meer informatie te krijgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.