Micron zet nieuwe standaard in AI-geheugenproductie

FFrits 31 juli 2023 13:22

In een poging om de geheugenindustrie uit een historisch dieptepunt te tillen, heeft Micron Technology een nieuwe generatie High-Bandwidth Memory (HBM) geïntroduceerd die de concurrentie te slim af lijkt te zijn en een gamechanger in AI kan zijn.

Micron leidt de weg in DRAM en NAND

Micron Technology heeft een belangrijke sprong gemaakt in de geheugenproductie van DRAM en NAND-flash. Het bedrijf heeft zijn concurrenten Samsung en SK Hynix overtroffen door als eerste 1-beta DRAM en 232-laags NAND te ontwikkelen. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de geheugenindustrie en plaatst Micron in een sterke positie om de toekomst van het veld te beïnvloeden.

Ondanks het succes van Micron op het gebied van DRAM en NAND, heeft het bedrijf moeite gehad om gelijke tred te houden met zijn concurrenten op de HBM-markt voor AI. HBM is een cruciale technologie die essentieel is voor het trainen van AI-modellen en het versnellen van inferenties, en Micron heeft tot nu toe moeite gehad om zich in dit segment te bewijzen.

Micron onthult nieuw HBM-product

Ondanks eerdere uitdagingen, heeft Micron onlangs een grote stap vooruit gezet in de HBM-markt. Op 26 juli kondigde het bedrijf zijn nieuwste HBM-product aan, dat indrukwekkende specificaties en prestaties lijkt te bieden die ver boven de concurrentie uitstijgen. Dit markeert een nieuw hoofdstuk voor Micron in de strijd om leiderschap in de AI-geheugenmarkt.

Indrukwekkende specificaties van Micron's nieuwe HBM

De nieuwe HBM-chip van Micron is een technologisch hoogstandje. Met de mogelijkheid om 24GB aan geheugen in slechts acht lagen DRAM te passen, en met een bandbreedte van meer dan 1.2 TB/s en een pinsnelheid van meer dan 9.2 GB/s, zet dit product nieuwe normen voor geheugencapaciteit en snelheid. Dit toont niet alleen Micron's technische expertise, maar ook hun vermogen om innovatieve oplossingen te leveren die de efficiëntie en prestaties van AI-systemen kunnen verbeteren.

Eén van de redenen voor Micron's succes in de HBM-markt lijkt hun vermogen te zijn om sneller naar het volgende technologieniveau te gaan dan hun concurrenten. Deze vooruitgang kan te danken zijn aan een combinatie van technische bekwaamheid en strategische planning, en het onderstreept de potentie van Micron om een leidende rol te blijven spelen in de voortdurende evolutie van de AI-geheugenmarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.