Microsoft bereikt recordhoogte door kostenbepaling voor nieuw AI-abonnement

FFrits 19 juli 2023 00:12

Microsoft aandelen bereikten dinsdag een recordhoogte nadat het bedrijf de prijzen bekendmaakte voor zijn nieuwe Microsoft 365 kunstmatige intelligentie abonnementsservice. De aandelen stegen met 4%, waarmee de jaarstijging op ongeveer 50% komt.

Impressieve stijging van Microsoft aandelen

De aandelen van het technologiebedrijf Microsoft hebben een indrukwekkende sprong gemaakt. Na de bekendmaking van de prijzen voor de nieuwe Microsoft 365 kunstmatige intelligentie abonnementsservice, stegen de aandelen met 4%. Dit brengt het totaal voor het jaar op ongeveer 50%, een opmerkelijke stijging die de sterke positie van Microsoft in de technologiemarkt benadrukt.

Introductie van Microsoft's AI-abonnementsservice

Microsoft's nieuwe abonnementsservice, Copilot, voegt een extra laag van kunstmatige intelligentie toe aan hun reeds populaire Office-producten. Dit omvat bekende programma's zoals Word, Excel en Teams. Dit nieuwe aanbod kost klanten een extra $30 per maand. De dienst kan maandelijkse prijzen voor zakelijke klanten verhogen met maximaal 83%, wat zorgt voor extra inkomsten via terugkerende abonnementen.

Het lijkt erop dat Microsoft zich blijft focussen op het integreren en ontwikkelen van kunstmatige intelligentie binnen hun producten. Grotendeels wordt dit mogelijk gemaakt door hun zware investeringen in generatieve AI door middel van hun miljardeninvestering in OpenAI, de maker van ChatGPT. Deze voortdurende betrokkenheid en investering onderstrepen de toewijding van Microsoft aan AI, wat ze een sterke speler maakt in deze groeiende markt.

De kracht van Microsoft Copilot

Microsoft Copilot, dat voor het eerst werd aangekondigd in maart, is een krachtige nieuwe tool in het Office-arsenaal van Microsoft. Het kan helpen bij het ontwerpen van presentaties, biedt schrijfprompts, kan vergaderingen samenvatten en inkomende e-mails rangschikken. Dit toont aan dat Microsoft de manier waarop we werken aanzienlijk probeert te veranderen en verbeteren door middel van de integratie van AI in hun producten.

Hoewel Microsoft nog geen officiële release datum heeft gegeven voor hun nieuwe AI-product, Copilot, wordt het al uitgebreid getest. Op dit moment wordt de service gebruikt door 600 bedrijven, waaronder grote namen zoals Goodyear en General Motors. Dit toont aan dat er reeds een aanzienlijke vraag en interesse is voor dit product in de bedrijfswereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.