Microsoft Paint transformeert naar geavanceerd AI-hulpmiddel met Dall-E ondersteuning

FFrits 20 september 2023 22:22

Microsoft's beeldbewerkingssoftware Paint, ooit het lelijk eendje onder de grafische programma's, wordt omgetoverd tot een krachtige toepassing met ondersteuning van kunstmatige intelligentie, waaronder Dall-E.

Transformeren van Paint: van simpel naar robuust

Microsoft is druk bezig om Paint te transformeren. Wat ooit begon als een eenvoudige grafische tool, krijgt nu features die het programma naar een hoger niveau tillen. Zo is er bijvoorbeeld al ondersteuning voor lagen toegevoegd, en kun je nu achtergronden uit foto's verwijderen. Deze vernieuwingen zijn niet alleen indicatief voor de ambitie van Microsoft om Paint te laten groeien, maar ook voor de groeiende rol van kunstmatige intelligentie in grafische software.

Eerder dit jaar begon Winfuture al te speculeren over de mogelijke integratie van Dall-E, een product van OpenAI, in Paint. Dall-E, dat bekend staat om zijn vermogen om afbeeldingen te genereren op basis van beschrijvingen, lijkt nu inderdaad te worden geïntegreerd in Paint. Deze ontwikkeling markeert een duidelijke verschuiving in de strategie van Microsoft om Paint te positioneren als een geavanceerde beeldbewerkingssoftware.

'Cocreator': een revolutie in beeldbewerking

Momenteel wordt er getest hoe Dall-E, of in dit geval Bings Image Creator, geïntegreerd kan worden in Paint. De functie, genaamd 'Cocreator', zal gebruikers in staat stellen om met behulp van Dall-E afbeeldingen te creëren die realistisch, speels of zelfs komisch kunnen zijn door verschillende trefwoorden in te voeren. Deze functie belooft een revolutie te zijn in de manier waarop we beeldbewerking aanpakken en brengt Paint naar een hele nieuwe dimensie van creatieve mogelijkheden.

Veiligheidsmechanismen voor een verantwoorde gebruik

Het is zeer waarschijnlijk dat in de nieuwe versie van Paint het nieuwste model van de beeld-AI zal worden gebruikt. Daarnaast zullen er ook verschillende beveiligingsmechanismen worden geïmplementeerd om aanstootgevende inhoud te filteren en te melden. Dit toont aan dat Microsoft niet alleen inzet op innovatie, maar ook op het creëren van een veilige en verantwoorde gebruikersomgeving.

De integratie van Dall-E en andere AI-functies in Paint wordt momenteel getest in de interne builds van Microsoft. Het wordt verwacht dat deze nieuwe functies binnenkort beschikbaar zullen zijn voor testers. Er wordt zelfs gesuggereerd dat er iets over deze ontwikkelingen zou kunnen worden onthuld tijdens een aankomend Microsoft-evenement.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.