Microsofts Copilot Pro: de overtreffende trap in AI-tools?

FFrits 16 januari 2024 07:02

Microsoft lanceert een geüpgradede versie van zijn AI-tool Copilot, genaamd Copilot Pro. Deze biedt toegang tot geavanceerdere AI-functies en is beschikbaar voor een maandelijks abonnement van 20 dollar.

Wat biedt Copilot Pro?

Microsoft heeft een krachtige nieuwe versie van zijn AI-tool Copilot voor consumenten op de markt gebracht. Copilot Pro, zoals het genoemd wordt, stelt abonnees in staat om gebruik te maken van de 'meest geavanceerde AI-functies'. Dit omvat een chatbot die draait op de nieuwste ChatGPT-technologie en verbeterde tools voor het creëren van afbeeldingen. Het is een significante opwaardering van de tool en kan potentieel de manier waarop we met AI werken veranderen.

Prijs en integratie met andere software

Voor een maandelijks bedrag van 20 dollar krijgen abonnees toegang tot Copilot Pro en kunnen ze deze integreren in diverse softwaretoepassingen zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Het maakt daarbij niet uit of je werkt op een Windows-computer, een Mac of een iPad. Dit betekent dat je de geavanceerde AI-functies van Copilot Pro kunt benutten ongeacht waar je aan het werk bent, wat de flexibiliteit en toepasbaarheid van de tool aanzienlijk vergroot.

Exclusieve toegang tot de nieuwste AI-technologieën

Een van de voordelen van het zijn van een Copilot Pro-abonnee is dat je 'prioriteit' krijgt bij het gebruik van de nieuwste AI-modellen. Dit betekent dat je als eerste toegang krijgt tot de nieuwste en meest geavanceerde AI-technologieën die Microsoft ontwikkelt. Daarnaast biedt Copilot Pro betere mogelijkheden voor AI-beeldcreatie. Hierdoor kun je sneller afbeeldingen genereren en kun je rekenen op een meer gedetailleerde beeldkwaliteit. Dit maakt Copilot Pro uitermate geschikt voor creatieve professionals die op zoek zijn naar geavanceerde AI-tools.

Windows 11 update met Copilot-functie

De nieuwste update van Windows 11 brengt een speciale functie voor Copilot met zich mee. Deze functie zal automatisch opstarten bij gebruik van 27-inch monitoren. Dit betekent dat zodra je je computer opstart, je direct toegang hebt tot de functionaliteiten van Copilot. Voor diegenen met een kleiner scherm kan dit een goed moment zijn om te overwegen hun monitor te upgraden om ten volle te kunnen profiteren van de voordelen van Copilot. Bovendien wordt er binnenkort een specifieke Copilot-knop toegevoegd aan het toetsenbord, zodat je op elk gewenst moment je virtuele assistent kunt raadplegen.

Naast de toevoeging van de Copilot-functie, zal de aankomende Windows 11 update ook ondersteuning bieden voor USB4. Dit betekent dat gebruikers kunnen profiteren van overdrachtssnelheden tot 80 Gbps. Deze specificatie sluit naadloos aan op de recent uitgebrachte Intel's Meteor Lake-laptops, die zijn uitgerust met speciale chips om het gebruik en verbruik van AI op je laptop efficiënter te maken. Dit kan bijzonder interessant zijn voor mensen die hogere eisen stellen aan hun GPU en opslagmogelijkheden.

Tot slot voegt de update ook een aantal knoppen toe aan Windows Share. Deze zijn ontworpen om het delen van URL's naar sociale applicaties zoals Whatsapp, Gmail, X, Facebook en LinkedIn te vergemakkelijken. Daarnaast is deze functie ook verbeterd qua stabiliteit door een aantal verholpen bugfixes. Dit maakt het voor gebruikers nog gemakkelijker om inhoud te delen met hun sociale netwerken, wat de interactie en samenwerking kan verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.